Filtrera

Visar 1–24 av 68 resultat

Visar 1–24 av 68 resultat

Maxxis – en världsspelare inom cykeldäck

Maxxis är en av världens största tillverkare av cykeldäck och en av de allra främsta när det kommer till däck för mountainbiking. Men från början var Maxxis – som de flesta nystartade företag – små och drivet av entusiaster.

Man startade verksamheten 1967 med cykeldäck och egen tillverkning i Taiwan. Efterhand växte verksamheten och man expanderade till nya marknader och inom nya produktsegment. Idag är Maxxis aktiva inom produkter för motorcyklar, bilar, lätta lastbilar, lastbilar och bussar, bilracing, trädgårdsprodukter och industriella applikationer. Idag har Maxxis över 30,000 anställda över hela världen och säljer sina produkter i 180 länder. Även om de är så stora – och omsätter 4 miljarder dollar – växer de fortfarande kraftigt. Omsättningen har ökat med fyra gånger senaste 10 åren. Men som sagt – det började med cykeldäck och en drivkraft att behålla sina kunder ”for life”.

Maxxis vision är att vara ett högst respekterat däckföretag i världsklass med ett starkt varumärke och en identitet som förtjänar sina kunders hängivenhet. Man måste nog säga att de lyckas. I synnerhet inom mountainbiking men även inom andra grenar i cykelvärlden har Maxxis trogna kunder som återvänder till varumärket gång på gång. Det kan ju också ha att göra med att Maxxis tillverkar högpresterande däck som vinner tester, tävlingar och som presterar på topp.

Maxxis MTB-däck

Maxxis har däck inom i princip alla olika grenar inom cykling. De är dock extra starka när det kommer till däck för mountainbiking. Maxxis har ett brett sortiment för alla olika discipliner inom MTB, och för alla typer av underlag. Totalt har Maxxis 27 olika mountainbike-däck. I sin kategorisering har man förenklat något och slår ihop XC och trail till ”Mountain”, och Enduro och Downhill till ”Downhill”. När det kommer till underlag pratar man om ”Hard Pack”, ”Loose”, ”Loose over hard”, ”Medium”, ”Mud” och ”Wet”. Här är Maxxis lite mer detaljerade än andra däckföretag. Fritt översatt till svenska skulle deras rekommendationer på underlag kunna vara hård stig, lös stig, löst underlag med hård botten, mellanhårt underlag, lera och blöta förhållanden.

Eftersom Maxxis har så många olika MTB-däck att välja mellan betyder det att de har flera däck som är oerhört specialiserade på särskilda förhållanden, speciella underlag och särskilda typer av cykling. Det handlar om allt från superbreda ”Fat Tires” för snö och sand till supersnabba race-däck, extrema downhilldäck och däck som är särskilt framtagna för tjock blöt lera. De har en serie som heter Minion som finns i många olika utföranden som är populärt och finns på många cyklar för MTB. Men de har också allround-däck som har breda register.

Maxxis Ikon – en mångsidig storsäljare

Maxxis absolut mest mångsidiga däck heter Maxxis Ikon och passar till allt från supersnabba hårda underlag till klippiga steniga och tekniska stigar. Det är en verklig allrounder som ger grymt grepp och bra kontroll men som samtidigt har ett riktigt lågt rullmotstånd och låg vikt. Det är utan tvekan vårt mest sålda däck från Maxxis och ett oerhört uppskattat däck för svenska förhållanden. Det passar dig som cyklar varierat och provar olika stigar och underlag – och som generellt gillar fart och låg vikt.

Mer än MTB

Maxxis har som redan nämnts däck till i princip all typ av cykling – med ett undantag. Prisvärda eller till och med billiga cykeldäck till standardcyklar tillverkar man inte längre – Maxxis har specialiserat sig på cykeldäck till lite mer avancerad cykling. Krävande pendlare hittar dock DTR-1 som är ett pendlardäck med hög volym och om du söker ett däck för touring med lågt rullmotstånd kan du kika på Maxxis Re-fuse.

När det kommer till landsvägscykling har man ett ganska smalt sortiment med fyra olika däck från High Road till Pursuer, Re-Fuse och High Road SL. På senare år har man utvecklat ett sortiment av däck för gravelbiking – idag med 7 olika modeller. Framförallt Maxxis Rambler och Ravager är populära och riktigt bra graveldäck. Man har till sist också ett sortiment för BMX och man tillverkar även cykelslangar.

Vi är oerhört stolta och glada över att sälja Maxxis – hör av dig om du behöver hjälp så ser vi till att du får det perfekta däcket för din cykling.

Köp Maxxis online hos Tooorch

Förutom ett otroligt brett sortiment av Maxxis-däck så erbjuder vi på Tooorch både galet snabba leveranser och låga priser (med prisgaranti). Vi vill verkligen att det ska vara enkelt att köpa däck från Maxxis, och med våra smarta filter och produktinformation tycker vi att vi har lyckats. Vill du hellre ha hjälp av en människa att välja rätt så är det bara att kontakta oss så hjälper vi dig.