Filtrera

Visar 1–24 av 952 resultat

Visar 1–24 av 952 resultat

Cykelhjälmar för dam – snygga, säkra och av högsta kvalitet

Cykelhjälmar för dam skiljer sig exakt noll från cykelhjälmar för herr. Hjälmarna tillverkas i samma fabriker, av samma material och enligt samma säkerhetsförordningar. Dock finns det en generell skillnad i huvudstorlek mellan kvinnor och män, vilket gör att cykelhjälmar för dam ofta är i lite mindre storlekar.

Vi föreslår att du helt enkelt väljer hjälm utifrån din huvudstorlek. Oavsett vilken hjälm du väljer att köpa kan du vara säker på att du får en cykelhjälm som minskar risken för allvarliga skador när olyckan är framme. Hos Tooorch säljer vi enbart hjälmar som uppfyller högsta kraven när det kommer till säkerhet och kvalitet.

Viktigt att tänka på när du köper cykelhjälm

Det absolut viktigaste när det kommer till cykelhjälmar är att de sitter bra. Det gäller både för barn och för vuxna. Är din damcykelhjälm för stor för ditt huvud är risken stor att den inte kommer skydda dig om du faller. Är cykelhjälmen tvärtom för liten så blir cykelturen istället en ganska oangenäm upplevelse. Se därför till att välja en cykelhjälm som är anpassad efter din huvudstorlek. De flesta hjälmar går att justera storleken på.

Huruvida en hjälm är snygg eller inte är upp till betraktaren att avgöra. Dock har studier visat att cyklister är mer villiga att använda en hjälm som de anser är snygg, än en som är ful. Se därför till att välja en cykelhjälm som du trivs i och som inte får dig att se ”töntig” ut. Hittar du inte någon hjälm som faller dig i smaken inom kategorin ”cykelhjälmar för dam”? Då kan du även kolla in ”cykelhjälmar för herr”.

Cykelhjälmar för dam med MIPS

MIPS är en fantastisk uppfinning för att minska rotationsvåldet på hjärnan i samband med olyckor, vilket i sin tur leder till minskad risk för allvarliga hjärnskador. Sedan några år tillbaka är också MIPS standard för nytillverkade hjälmar i alla kategorier – standardhjälmar, MTB-hjälmar, BMX och racer, m.m.

Av denna anledning råder vi dig att, om du kan, välja en hjälm med MIPS.

Cykelhjälmar dam – bäst i test

Hos oss kan du köpa hjälmar som fått utmärkelsen Bäst i Test i Folksams stora cykelhjälm-test, till exempel Bell Super Air R MIPS och Giro Aether. Gemensamt för båda dessa cykelhjälmar är att de har MIPS. Klicka här för att se alla våra cykelhjälmar med MIPS.