Filtrera

Visar 1–24 av 505 resultat

Visar 1–24 av 505 resultat

Är en cykelhjälm med MIPS alltid säkrare?

Själva bolaget MIPS är sprunget ur forskning kring hjärnskador i samband med cykelolyckor. Utifrån det problemet startade MIPS. Det är alltså en väl underbyggd produkt som är baserad på forskning.

Det görs forskning av fristående institut, och den absoluta merparten håller med om att MIPS (eller något annat rotationsskydd) ger ett bättre skydd än en cykelhjälm utan rotationsskydd. Även om det finns ett (fåtal) rapporter som hävdar att MIPS inte ger det ökade skydd som det påstås ge, så finns det ingen rapport som visar att MIPS på något vis skulle minska säkerheten.

Vår rekommendation är därför enkel: om du har möjlighet – välj en cykelhjälm med MIPS.

Läs mer om MIPS på deras hemsida.

MIPS för alla

Vi har MIPS-cykelhjälmar för alla typer av cykling och alla typer av människor. Oavsett om du letar efter en barnhjälm med MIPS eller den senaste MTB-hjälmen med MIPS så hittar du vad du söker hos Tooorch.

MIPS från kända varumärken

När du köper en MIPS-hjälm hos Tooorch så kommer den vara tillverkad av ett välkänt kvalitetsvarumärke – t.ex. Giro, Bell, Abus eller MET. En cykelhjälm är det viktigaste skydd du har, så vi vill vara 100% säkra på att den hjälm du köper av oss är av absolut högsta kvalitet.

Även om du köper en billigaste hjälmen av oss får du skyhög säkerhet.

Billigt, men snabbt

Vi erbjuder sveriges förmodligen snabbaste leveranser. Det betyder inte att vi är dyra – tvärtom erbjuder vi också billiga priser.