Filtrera

Visar 1–24 av 296 resultat

Visar 1–24 av 296 resultat

Mer information om däck med reflexsida

Cykeldäck med reflexsida, eller reflexrand som de ibland kallas, är viktigast för däck som skall användas i trafik. Därför finns det sällan däck för mountainbike med reflexsida; när man cyklar i skogen finns det inte så många ljuskällor som kan reflekteras i dina reflexsidor (även om det är allt mer populärt att cykla mountainbike på natten med pannlampa).

Ett fantastiskt sätt att synas i trafiken

Ett cykeldäck med reflexsida är ett fantastiskt sätt att synas i trafiken. Det är så bra med reflex på däcken att det är obligatoriskt i många länder på alla cyklar. Dels syns du som cyklist mycket längre än utan reflex – många gånger kan du synas över 125 meter i mörkret trots att en bil endast använder halvljus. Utan reflex får inte bilisten syn på dig förrän vid 25 meters avstånd.

För att förstå hur bra det alltså är med reflexsida kan vi jämföra med bilars bromssträcka. Vid perfekta torra förhållanden är en bils stoppsträcka (dvs reaktionssträcka och bromssträcka tillsammans) ca 26 meter vid 50 km/h och 77 meter vid 100 km/h. Det betyder att bilar som får syn på dig om du inte använder reflex hinner aldrig stanna om de kör snabbare än 50 km/h, och för alla hastigheter över 50 km/h är risken för en olycka mycket stor.

Vi rekommenderar alltid våra kunder att välja ett däck med reflexsida om det finns för den typen av däck som du behöver för din cykling – och för dig som cyklar i trafiken under dygnets (eller årets) mörka timmar ber vi dig på våra bara knän: se till att ha en reflexsida, så att du slipper vara med om en olycka.

Alla varumärken har modeller

Eftersom reflexsida är en så pass effektiv typ av reflex tillverkar alla de stora varumärkena den här typen av cykeldäck. Så oavsett om ditt favoritvarumärke heter Schwalbe, Continental, Maxxis, Kenda, Pirelli eller något annat så kan du välja ett däck med reflex.