Filtrera

Visar alla 3 resultat

Visar alla 3 resultat

ABUS 8900 – ett av ABUS mest populära cykellås

ABUS 8900 är ett av ABUS mest populära lås. Hur det kommer sig är inte så konstigt med tanke på rejäla låset som ABUS 8900 faktiskt är. Med sina kedjelänkar på hela 8 mm ger detta lås ett ordentligt skydd för din cykel.

För att visualisera hur grovt 8 mm faktiskt är så föreställ dig att du lägger fem stycken svenska enkronor på varandra – då får du tjockleken av en länk till detta lås! Det är alltså ingen tunn kedja vi pratar här inte.

Finns i två längder

ABUS 8900 finns i två olika längder – 85 cm och i 110 cm. Vilken längd som passar dig bäst är beroende på hur du vill låsa din cykel. Genom att välja låset som är 25 cm längre når du enklare fasta föremål enklare – den lilla nackdelen med det längre är att vikten blir ca 300 gram tyngre.

Ett lås med hög synlighet

Genom sin storlek och sin färgglada design ökar synligheten för låset. Detta är bra bra på flera sätt: tjuvarna ser enklare att det sitter ett lås på cykeln och det blir väldigt tydligt om en eventuell tjuv börjar mixtra med låset. ABUS 8900 finns i flera färger.

Hållbart kättinglås, men skadar inte ramen

ABUS 8900 är ett kättinglås (eller kedjelås, som vissa kallar det) – det vill säga att det består av sammansatta länkar av metall. För att inte metallen ska skada lacken på din cykel eller skramla vid transport är låset väl täckt i en skyddande strumpa av textil. Låset är inte stelt utan är enkelt att linda runt tex cykelns ram för att det enkelt kunna transportera med sig låset.

Kättingens länkar och låsets viktiga är gjorda av specialhärdat stål vilket gör det extra tåligt och starkt för att stå emot tjuvarnas verktyg. För extra säkerhet har låset en högkvalitativ låscylinder som motstår dyrkning mycket bra.

Två nycklar – men du kan skapa fler

Till varje 8900 medföljer två stycken nycklar. Nycklarna är serie-märkta och det gör det möjligt att skapa fler nycklar om behovet av fler nycklar finns. Nycklarna är vändbara, det vill säga det är alltid enkelt att få i nyckeln.

Godkänt av SSF

Självklart är ABUS 8900 godkänt av SSF, vilket brukar vara det krav som försäkringsbolag kräver för att en eventuell cykelstöld skall täckas av försäkringen. Att ett lås är godkänt enligt SSF gör att du kan känna dig trygg med att låset gått igenom hårda tester för att vara ett säkert och bra lås.