Filtrera

Visar 1–24 av 475 resultat

Visar 1–24 av 475 resultat

Mer om att köpa cykeldäck till mountainbike/MTB online

Det finns många olika typer av cykeldäck till din mountainbike – allt för att kunna ha något som passar din körning och din cykelstil. Oavsett om du cyklar Enduro, XC, Cross Country, pendling, grusväg eller skogscykling så hittar du garanterat det mountainbike däck du behöver hos oss. I vårt stora sortiment finns mtb-däck från de bästa tillverkarna och kändaste varumärkena, från Maxxis och Continental till Schwalbe (och allt där emellan). Ett mountainbikedäck kan vara anpassat för att köras i skog, på grusväg eller ett däck som är mer allround och passar utmärkt till att både cykla till jobbet och för att ta genvägen hem genom skogen.

Ska jag välja lättrullade mtb däck eller däck med bästa grepp?

Då du ska köpa nya däck till din mtb så finns det en mängd olika saker som du bör tänka på. Till att börja med är det viktigt att du har koll på vilken storlek dina hjul har, både i fråga om hjuldimension och bredd. Till skillnad från däck till vanliga standardcyklar så har mountainbikes ett mycket större variation när det kommer till just däckbredd. Sedan skiljer sig däckmönstret åt. Till exempel rullar ett grovt mönstrat däck tyngre, men ger å andra sidan ett bättre grepp. Ett däck med ett mindre grovt mönster rullar istället bättre, men detta sker på bekostnad av ett sämre grepp mot underlaget. Vilket däck som är bäst skiljer sig från cyklist till cyklist. Man får helt enkelt testa och se vilken typ av mtb däck man gillar bäst.

Däckstorlekar för mountainbike – från 12 till 29 tum

Vi säljer givetvis mountainbike däck för såväl 29″, 27.5″ (650B) och 26″. Vi erbjuder också ett bra sortiment för de lite mindre cyklisterna i såväl 24″, 20″, som 16″. Faktum är att vi till och med har MTB däck i 12″. När det kommer till just 12 tums-däcken så fungerar de även utmärkt på en del barnvagnar.

Olika gummiblandningar för mountainbike-däck

Något man inte kan se direkt med ögat är vilken gummiblandning (rubber compund på engelska, men kallas ofta bara för compound) ett mountainbike-däck är uppbyggt av. Vilken gummiblandning som används i däcket avgör hur hårt däcket är. Ett hårt mtb däck har en längre livslängd, men ett sämre grepp. Ett mjukt mtb däck har kortare livslängd men ett bättre grepp. Alla varumärken har olika gummiblandningar på sina däck för att uppnå olika egenskaper. Egenskaper som till exempel låg vikt, högt grepp, lågt rullmotstånd och hög stryktålighet. Hos Schwalbe används Addix-serien för att namnge de olika gummiblandningarna för MTB-däck. Continental unika gummiblandning har fått namnet BlackChili. Denna compound används i de flesta av deras premium-däck för både mountainbike och landsväg.

Vikbara eller ej vikbara däck till MTB?

Ett däck är uppbyggt av flera komponenter – bland annat slitbanan. Slitbanan är den yta som har direkt kontakt med marken och det är den som slits och avgör hur mycket grepp du får med vägbanan. På ett kantrådsdäck finns just en kanttråd. Denna greppar tag i fälgens kant och det är den som håller kvar däcket på fälgen. Kantråden är ofta gjord i ståltråd. Sedan finns så kallade ”vikbara däck” där denna tråd istället gjord av kevlar (ofta kallad aramid). Kevlar-tråden är lättare och sparar därför vikt på däcket. Ett vikbart däck är alltså primärt lättare än ett icke vikbart däck. En sidoeffekt med kevlartråd är att den går att vika, men själva poängen är alltså viktegenskaperna, snarare än vikbarheten. Klicka här för att se vårt utbud av vikbara mtb däck från Maxxis.

Tubeless Ready – Slanglösa däck för MTB

Det finns även mountainbikedäck som ger dig möjligheten att köra utan slang. Dessa slanglösa däck kallas Tubeless Ready, och dessa däck bildar tillsammans med fälgen en lufttät volym som inte kräver någon slang vilket gör dina hjul lättare. För att kunna använda tubelessdäck behövs en fälg anpassad för tubelessdäck, tubelessventiler samt en vätska anpassad för däcktätning. Det finns många fördelar med att köra med slanglösa mtb däck. Till exempel löper du mindre risk för att få punktering. Skälet till detta är att det inte finns någon slang som kan få klämskador vid genomslag. Genomslag sker vanligtvis när man använder för lågt däcktryck och till exempel kör ner i ett hål eller på en kant. Tubelessdäck låter dig köra med lägre däcktryck och på så sätt ge dig ett ökat grepp utan att öka risken för punktering. På samma gång blir däcket mer följsamt över håligheter. Du minimerar studset som skapar friktion, vilket i sin tur leder till att däcket rullar enklare och snabbare. En annan fördel med tubeless-däck är att små stick genom däcket inte skadar någon slang. Skulle ett litet hål uppstå så tätas detta snabbt av vätskan som finns i däcket. Man skulle kunna säga att tubeless däck har en förmåga att laga sig själva. Skulle det uppstå ett stort hål som däck-vätskan inte klarar av att laga så kan du sätta in en slang. Så även om du kör tubeless så bör du, för säkerhets skull, alltid ha en slang med dig.

Montering av mountainbike-däck

Att montera på och av ett mountainbikedäck förenklas genom att använda rätt och bra däckavtagare. På så sätt undviker du att fälgen, däck eller slang skadas. För att få ut maximalt grepp pumpas däcket till rekommenderat tryck. Här spelar dock underlag och körstil mycket in vilket tryck som just du ska använda. Använd en pump med tryckmätare för att säkerställa att du får precis det tryck du önskar.

Prisgaranti, blixtsnabb leverans och brett utbud av MTB-däck

När du handlar hos Tooorch får du blixtsnabb leverans, världens enklaste prisgaranti och ett enormt brett utbud av mtb däck – från såväl välkända kvalitetstillverkare till mindre kända, men fina, varumärken. Vi lägger enorm vikt vid att skapa nöjda kunder. Och eftersom mountainbike ligger oss så varmt om hjärtat är det extra viktigt att du blir nöjd.