Filtrera

Visar 1–24 av 426 resultat

Filtrera

Visar 1–24 av 426 resultat

28″-däck – sveriges vanligaste hjulstorlek

Cykeldäck i 28″ är enormt vanliga i Sverige. Det är en hjulstorlek som sitter på i princip alla ”standardcyklar” – dvs. klassiska herr- och damcyklar, hybridcyklar, landsvägscyklar/racercyklar, sportcyklar och allt därimellan. 28″ är en hjulstorlek som är tillräckligt stor för att erbjuda hög fart och fartstabilitet, men utan att vara för stor för att vara svår att accelerera. Den har blivit något av en standard för vuxencyklar i Sverige (mountainbikes är en annan historia), och sitter på i princip samtliga av våra mest kända cyklar: Monark Karin, Skeppshult Natur, ARC och Nova, Nishiki Pro SLD, Scott Sub-cyklarna… ja, du hänger med – 28″-däck är supervanliga.

Att välja rätt 28″-cykeldäck

Däck för 28″ har oftast en innerdiameter på 622 mm (så storleken kan se ut såhär: 37-622). Det är lite konstigt, men när man pratar om tumstorlekar för cykeldäck så pratar man om ytterdiametern medan när man benämner dem i millimeter så pratar man om innerdiametern. Det finns därför ett fåtal gamla cyklar med hjul som kallas för 28″, men som har en annan innerdiameter än 622. Det är dock enormt ovanligt.

För att välja rätt däck till just din cykel är det enklaste sättet därför att titta på däcksidan av ditt nuvarande däck. Där står alltid däckdimensionen, vilket anges i stil med 37-622 där 37 anger bredden och 622 anger innerdiametern på däcket. Genom att använda vårt filter för däckdimension kan du enkelt ange din nuvarande däckdimension och på så vis visar vi endast cykeldäck som passar din cykel. Enkelt va?

Låga priser och snabb leverans hos Tooorch

När du köper 28″-däck, eller något annat för den delen, hos Tooorch så får du alltid prisgaranti, otroligt snabba leveranser (vi skickar allting inom maximalt 4 arbetstimmar) och ett brett sortiment. Vi har däck i 28″ från alla de välkända varumärkena (Schwalbe, Continenal, Pirelli och många fler). Vi har också en otroligt trevlig och kunnig kundtjänst – om du behöver hjälp att välja rätt däck så är vi alltid redo att hjälpa till att hitta rätt däck för just dig och din cykling.