Filtrera

Visar 1–24 av 29 resultat

Visar 1–24 av 29 resultat

Köp tubdäck – du blir mest troligt snabbare

Ja, du läste rätt. Många tester har gjorts, och tubdäck brukar absolut oftast stå som vinnare. Det är ofta en ganska elak jämförelse: ett tubdäck (hint: det tillverkas inga billiga tubdäck) mot ett kanttrådsdäck med en vanlig (och därmed relativt tung) innerslang. Faktum kvarstår dock att tubdäcken faktiskt gett en högre hastighet.

En annan typ av komfort

Med tubdäck får du en otroligt ”mjuk” åkkänsla. Du minskar också risken för punkteringar avsevärt jämfört med däck med slang. Jämfört med Tubeless Ready-däck är tubdäck också mer punkteringssäkra, även om skillnaden är mindre där. Får du trots allt punktering så är det också enkelt att laga: en punkteringsspray och en en Co2-patron (eller en bättre pump) så är du klar. Det är alltså bekvämt att cykla och äga tubdäck – vilket för många väger upp den något krångliga monteringen.

Finns det några nackdelar med tubdäck?

Nackdelen med tubdäck är att priset ofta är avsevärt högre än vanliga däck, delvis vid själva inköpet men också eftersom du ofta måste kasta hela däcket vid punktering. De är också ganska tidskrävande att montera. Eftersom de limmas fast på fälgen passar tubdäck enbart på särskilda tubhjul.

Tubdäck online hos Tooorch

När du köper tubdäck, eller något annat för den delen, av oss på Tooorch så får du inte bara ett brett sortiment från välkända varumärken. Du får också riktigt bra priser (med prisgaranti) och en galet snabb leverans.