Filtrera

Visar 1–24 av 49 resultat

Visar 1–24 av 49 resultat

Starka cykellampor – testade och älskade av Tooorch

Vad som är kraftfullt eller starkt kan vara objektivt. Vi har dragit gränsen vid 500 lumen och uppåt. Använd gärna vårt filter för att finjustera urvalet om du är på jakt efter något speciellt. Många lampor utvecklas i en perfekt kontrollerad miljö i ett laboratorium, vilket gör att de kanske inte riktigt fungerar lika bra ute i verkliga livet. Därför tror vi på Tooorch bara på lampor vi testar själva. Det är först då man verkligen får en känsla för vad produkten har att erbjuda. Här delar vi med oss av favoriterna för 2022 våra bästa cykellampor, med styrka från 50–6000 lumen i alla prisklasser. 

En lampa som många år har toppat listorna är CatEye Volt 6000. Vi har såklart även testat CatEye för cykling i mörker och samlat våra tankar kring lampans prestation. Det är en riktigt kraftig cykellampa som lyser upp både på håll och precis runt däcken. 

För dig som är osäker på exakt vilken lampa du ska välja och behöver, kan du kika in vår cykelbelysningsväljare. Med ett snabbt test baserat på hur du cyklar, får du förslag på olika modeller som passar dig och dina behov. 

Välj en kraftfull cykellampa som möter dina behov

Olika typer av cykling kräver givetvis olika typer av ljus. För dig som exempelvis pendlar till jobbet eller älskar snabba turer på landsvägar, brukar stoppsträckan vara det som spelar störst roll när du ska välja stryka. För en hastighet på ca 0-20 km/h rekommenderar vi att du har en cykellampa som är tillräckligt stark att lysa upp 20-25 meter framåt. Med en hastighet på 0-33 km/h rekommenderar vi en lampa som lyser upp minst 35 meter framåt. Om du cyklar i en hastighet på över 33 km/h, rekommenderar vi en lampa som lyser upp 50-70 meter framåt. 

Om du å andra sidan kör MTB är det inte nödvändigtvis hur långt lampan lyser som är det viktiga. Då kan det handla mer om att se detaljer, såsom rötter och stenar, både en bit framåt och precis vid däcket. På så sätt kan man kan planera sin väg framåt och ta sig an hindren på bästa sätt. 

Funderar du på vilken typ av belysning som är bäst för dig? Läs gärna mer om hur du väljer cykelbelysning i mörker

Säkra din cykel med en stark cykellampa

Om du cyklar efter mörkrets intrång måste du enligt lag utrusta din cykel med vissa reflexer och lampor. 

Trafikverkets krav är: 

  • En lampa som gör att du på ett säkert sätt kan cykla i mörker, eller tydligt ses av en bilist på 300 meters avstånd 
  • En röd lykta baktill som tydligt kan ses på ett avstånd av 300 meter
  • Vit reflex framtill 
  • Röd reflex baktill 
  • Vit eller orangegul reflex åt sidan

För dig som spenderar tid på cykeln oavsett tid på dygnet, rekommenderar vi att du köper till cykellampor som smidigt går att fästa på hjälmen eller styret. Starka lampor gör dig än mer synlig i mörkret och du upptäcker hinder i god tid. Sedan skadar det aldrig att komplettera ytterligare med tillbehör, såsom däck med reflexsida och hjälmar med bakljus. Man kan aldrig synas för mycket! 

Värt att nämna är dock att du måste rikta lampan i vissa vinklar om du har en stark lampa och kör på vägar där du möter bilister eller andra cyklister. 

Läs mer om cykellampor 

I vårt Magazine skriver vi artiklar, nyheter och utför tester kring cykellampor och andra produkter. Här hittar du några av våra artiklar om cykelbelysning.