Filtrera

Visar 1–24 av 231 resultat

Visar 1–24 av 231 resultat

Köp snygga och säkra MTB hjälmar online

Ingen vettig människa skulle väl ge sig iväg i en rallybil utan säkerhetsbälte? Det samma borde gälla för MTB och hjälm. Att cykla mountainbike i svår terräng och i branta backar är långt ifrån riskfritt och även de skickligaste MTB-åkarna råkar ut för vurpor och krascher ibland. Att ha hjälm på sig blir på så sätt en förutsättning om man vill kunna hålla på med sporten. 

Tack och lov har de allra flesta hjälm på sig när de cyklar MTB. När du handlar hjälmar hos Tooorch kan du känna dig trygg i att oavsett vilken MTB hjälm du väljer så kommer du få en bra och praktisk cykelhjälm som uppfyller de strängaste säkerhetskraven. 

Vilken MTB hjälm ska jag välja?

Med hundratals hjälmar att välja mellan kan det vara svårt att veta vilken hjälm man  

Du kan dock vara säker på att du får en bra och säker hjälm av hög kvalitet när du handlar hos oss. När det kommer till mountainbikehjälmar så brukar man dela in dem i tre kategorier. Cyklar du extrema MTB-grenar som downhill och enduro rekommenderar vi en fullface-hjälm. Kör du traditionell mountainbike är en klassisk hjälm ett säkert kort. 

Här nedan kan du läsa mer om de olika hjälmtyperna för mountainbike:

Klassisk MTB hjälm

Den klassiska mountainbike-hjälmen är en riktig allroundhjälm som funkar i de flesta sammanhang. Det som utmärker en bra, klassisk MTB hjälm är att den ofta har ett tjockt skyddande hölje, samt är utrustad med skärm. Skärmen ser till att du inte får grenar och annat i ansiktet när du cyklar i skogen. En del skärmar går att ta av, medan andra sitter fast på hjälmen. 

Fullface-hjälm

Actionfyllda MTB-grenar som downhill, enduro och tuff cross-country kräver extra mycket skydd. Med en fullface hjälm skyddar du inte bara huvudet utan även käken och tänderna. Denna typ av hjälm erbjuder det bästa skyddet för ditt huvud och hjärna och hamnar alltid i topp i olika säkerhetstest. På en del fullface-hjälmar kan du ta av hakskyddet, vilket förvandlar den till en vanlig MTB-hjälm. 

Skatehjälm

Skatehjälmar är en mycket populär hjälmtyp bland barn och ungdomar, men kan naturligtvis även bäras av oss vuxna. Skatehjälmar är en mångsidig hjälm som kan användas till allt från MTB och BMX till vanlig cykling och givetvis skateboard. Till skillnad från klassiska MTB hjälmar har skatehjälmar ingen skärm. 

Beställ MTB-hjälm i rätt storlek

När du ska köpa en MTB-hjälm till dig själv eller någon annan är det viktigt att välja en i rätt storlek. Hjälmen ska inte vara vara för liten (för det gör ont), men heller inte för stor eftersom det då finns risk att den glider av. Att köpa hjälm online kan kännas lite ovant då man inte har möjlighet att prova den innan man köper den. För att göra det enkelt för dig har vi kategoriserat alla hjälmar efter huvudomfång. Vet du inte hur stort ditt huvud är kan du enkelt mäta detta med hjälp av ett måttband eller ett snöre (som du senare mäter på exempelvis en tumstock). På de allra flesta hjälmar går det att justera storleken några centimeter åt vardera håll. 

Skulle det trots allt bli fel så har du hela 60 dagars ångerrätt när du handlar hos oss. Skriv gärna i chatten nere till höger om du har fundering kring MTB-hjälmar och köpvillkor. 

MTB hjälm till barn och ungdomar

Som förälder slutar man aldrig oroa sig över barnens säkerhet. Denna oro blir inte direkt mindre för att din son eller dotter valt att hålla på med MTB och downhill. För att minimera riskerna för allvarliga olyckor är en riktigt bra MTB hjälm ett bra första steg. Hos Tooorch hittar du barnhjälmar till downhill och MTB från de största och bästa tillverkarna. Välj mellan heltäckande fullface hjälmar med hakskydd och visir, eller klassiska MTB hjälmar från välkända varumärken som Bell, ABUS och Scott, m.fl. 

På Tooorch har vi MTB-hjälmar för barn utrustade med MIPS. Detta är ett innovativt rotationsskydd som vrider hjälmen med huvudet och ger extra starkt skydd vid fallolyckor. Använd våra filter till vänster för att få fram alla MTB hjälmar med MIPS för barn och ungdomar. 

Mountainbikehjälmar med MIPS, visir och avtagbart hakskydd

Hjälmar med MIPS är ett bra sätt att öka skyddet av din hjärna och idag är de flesta hjälmar vi säljer utrustade med MIPS. Denna svenska uppfinning minimerar rotationsvåld på hjärnan genom att låta huvudet röra sig i förhållande till hjälmen vid tidpunkten för islaget i marken. 

Detta minskar belastningen på huvudet avsevärt, vilket i sin tur minskar risken för att drabbas av hjärnskaking och andra huvudskador. 

Andra egenskaper som kan vara bra hos en mountainbikehjälm är till exempel visir (om du gillar att cykla i lera) och avtagbart hakskydd (om du vill kunna växla mellan olika MTB-grenar utan att byta hjälm). I menyn till vänster kan du filtrera fram egenskaper du vill att din hjälm ska ha. 

Kolla även in vårt stora sortiment av hjälmlampor för MTB-hjälmar.