Filtrera

Visar 1–24 av 501 resultat

Visar 1–24 av 501 resultat

Vill du slippa punktering?

Om du till varje pris vill slippa punktering när du cyklar så är det här avdelningen för dig. Här hittar du alla cykeldäck som har de högsta punkteringsskydden.

Men varför har inte alla däck extra punkteringskydd? Det beror helt enkelt på att punkteringsskyddet är en lager i däcket som skyddar mot främmande föremål, och det skyddet har en vikt. Generellt är lägre vikt bättre på cykeldäck, och ett extra punkteringsskydd gör alltså däcket tyngre. Lösningen på detta är att göra övriga delar av däcket lättare – vilket då förstås gör att däcket kostar lite mer. Så om du vill ha ruskigt bra punkteringskydd och ruskigt bra rull måste du vara beredd på att betala lite mer.

Mer om de bästa punkteringsskydden för cykeldäck

Däcktillverkarnas punkteringsskydd kan ibland framstå som en djungel. Därför har vi på Tooorch uppfunnit en egen tregradig skala över hur mycket punkteringsskydd ett enskilt däck har. Vår tregradiga skala går mellan Lågt, Medelhögt och Högt. Den bygger på tillverkarnas egna punkteringsnivåer. Exempelvis har både Continental och Schwalbe en 7-gradig skala, och vi klassar 1-3 som lågt, 4-5 som medelhögt och 6-7 som högt. På liknande vis har vi översatt de tillverkare som har andra typer av graderingar.

De däck som vi på Tooorch kallar för medelhöga kallas i många andra butiker för ”punkteringssäkra”, ”punkteringsfria” och säkerligen massor av andra superlativ. Faktum kvarstår dock: dessa däck duger mer än väl för de allra flesta cyklister. Om du däremot ofta cyklar i terräng, på grus eller andra svåra underlag rekommenderar vi att du väljer ett däck med högt punkteringsskydd.

Observera att alla däck har, eftersom de är tillverkade i gummi, ett grundläggande skydd mot punkteringar. När man pratar om punkteringsskydd pratar man om ett extra lager väv som lagts i däcket för att stå emot yttre föremål. Ett bra punkteringsskydd hjälper oerhört mycket mot att få punktering. Det är ett eller flera extra lager väv och eller extra slitstarkt gummi som ligger mellan stommen i däcket och slitbanan. Schwalbes bästa punkteringsskydd heter SmartGuard medan det heter Safety Plus Breaker eller Vectran Breaker hos Continental.