Filtrera

Visar 1–24 av 375 resultat

Visar 1–24 av 375 resultat

Mer om cykeldäck till standardcyklar

Här hittar du alla cykeldäck till standardcyklar. Om du letar efter sportiga däck till mountainbikes eller landsvägscyklar/racercyklar så har du kommit fel. Är du dock ute efter cykeldäck till en ”vanlig” cykel så är du helt rätt. Här samlar vi de däck som används för citycykling, touring, trekking, pendling och cykelpromenader. Däcken i denna kategori är slitstarka och har en bra balans av hållbarhet och rullegenskaper. Däcken tillverkas med olika punkteringsskydd – och du kan enkelt filtrera fram de däck som har extra bra punkteringskydd.

Citycyklar

Konceptet citycykel borde egentligen snarare översättas till vardagscykel på svenska. Det är hållbara, enkla och oftast vackra cyklar som är tänkta att användas på kortare cykelturer. En sväng till stranden, eller en snabb handling på affären? Ta citycykeln!

Herrcyklar

Termen herrcykel är lite speciell. I Sverige brukar man mena nånting i stil med ”en citycykel med få växlar och ett klassiskt utseende” när man säger herrcykel. De är ofta byggda med 28″-hjul, men vissa tillverkas med 26″. Vi tycker att termen standardcykel är bättre, men du väljer själv vad du vill kalla din cykel. Om du har en herrcykel och letar efter nya däck så kommer du att hitta dem här.

Damcyklar

Om termen herrcykel är krånglig så är termen damcykel totalt obegriplig. Även här brukar man mena en klassisk citycykel med en ram med lågt insteg och få växlar. De har ofta en pakethållare och en korg. Att damcyklar ser ut som de gör med sina låga insteg är egentligen ett gammalt arv från tiden när damer bar kjol. Även om många kvinnor idag bär kjol så är det oklart om det fortfarande behövs en särskild ram för just detta ändamål. Men – cyklarna är vackra, och utrustningen som sitter på brukar göra att de har ett väldigt lågt underhållsbehov.

Damcyklar har i princip alltid 28″-hjul (622 mm innerdiameter), men vissa modeller – t.ex. Monark Karin – tillverkas med 26″-hjul. Här hittar du givetvis cykeldäck för alla typer av damcyklar.

Hybridcyklar och pendlarcyklar

När hybridcyklarna började komma på marknaden (var det kring 2005?) var det en tydlig cykel: en blandning (hybrid) mellan en standardcykel och en sportcykel (mountainbike eller racercykel). Den fick bekvämligheten från standardcykeln, men egenskaperna från mountainbiken eller racercykeln. Idag är begreppet lite mer urvattnat, men oftast är en hybridcykel likställt med en cykel som är tänkt att användas för pendling och ”längre turer”.

Hybridcyklar tillverkas oftast med 28″-hjul, men det finns varianter med 26″, 27,5″ och 29″. Här hittar du däck för alla dessa hjulstorlekar till din hybrid- eller pendlarcykel.

Barncyklar

Vi är väldigt stolta över att ha ett enormt brett utbud av cykeldäck till barncyklar.