Filtrera

Visar 1–24 av 221 resultat

Visar 1–24 av 221 resultat

29″-däck är mountainbikedäck

Däck i 29″ sitter ofta på MTB; de kallas till och med twentyniners (eller 29:ers) just för att de har lite större hjul. Det är en stor fördel när man kör på stigar med lite tuffare terräng eftersom 29″-däcken enklare tar sig över hinder och utmaningar. 29″-däck finns i flera utföranden både för XC och Trail men även för andra användningsområden. Det finns både billiga 29″-däck och några av de mest avancerade cykeldäck som tillverkas i samma dimension. Alla stora tillverkare har däck i 29″ och här hittar du de flesta!

Välja rätt 29″-cykeldäck

Däck som passar 29″-hjul har innerdiameter 622 mm, dvs. alla däck med dimensionen xx-622 passar till 29″. Om du vill vara säker på att välja rätt däck till just din cykel är det enklaste att kontroller de däck som redan sitter på cykeln – där står alltid dimensionen på däcksidan. Den brukar anges i något i stil med 57-622 där 57 anger bredden och 622 anger ytterdiametern på däcket. När du vet vilken dimension du vill ha kan du enkelt använda våra smarta filter och få fram däck som garanterat passar din cykel!

29″-däck från Schwalbe, Continental och många fler

Hos Tooorch hittar du bara cykeldäck från kvalitetsvarumärken såsom Schwalbe, Continental, Pirelli och många fler – och det gäller förstås även 29-tummarna. Däck är en av de viktigaste komponenterna på en cykel. Med dåliga däck får du en tråkigare och jobbigare cykling, och du får förmodligen fler punkteringar än du förtjänar. Av den enkla anledningen vill vi bara sälja däck med riktigt hög kvalitet.