Filtrera

Visar 1–24 av 69 resultat

Visar 1–24 av 69 resultat

Mer om däck till el-mountainbikes

El-mountainbikes har blivit världens grej både i USA och ute i Europa, men har inte riktigt slagit igenom ännu i Sverige. De som prövat vet att det absolut är något helt annat än vanlig mountainbikecykling, men väldigt roligt på ett annorlunda sätt. Med en el-mountainbike tar du dig fram där det är antingen omöjligt, svårt eller jobbigt utan motor. Det kan ge fantastiska naturupplevelser, och du kan förstås cykla längre sträckor än du gör med din vanliga mountainbike.

Eftersom man i regel cyklar både snabbare och längre med sin elcykel (och eftersom elcykeln väger avsevärt mer än din vanliga mountainbike) är det en god idé att ha cykeldäck som är anpassade för just el-mountainbikes. Det är dessa du hittar på denna sida – dvs. däck som är tillverkade för att hålla för el-mountainbiking.

Schwalbe, Continental och andra tillverkare

I princip alla tillverkare, t.ex. Schwalbe och Continental tillverkar däck för el-mountainbikes. Många av de välkända mtb-däcken har helt enkelt blivit anpassade för att fungera för elcyklar, och vissa modeller är helt framtagna specifikt för el-mountainbikes.

29″, 27.5″ och 26″

De allra flesta el-mountainbikesen idag är 29″ eller 27,5″, men självklart har vi däck till el-mountainbikes även i 26″.