Filtrera

Visar 1–24 av 127 resultat

Visar 1–24 av 127 resultat

Köp cykelhjälm för barn online

Barn är i större behov av skydd än oss vuxna. Dels tenderar de att ramla oftare, dels har deras kroppar inte hunnit växa färdigt ännu. Detta kan i sin tur leda till att barn påverkas mer av fallolyckor än vuxna. Av denna anledning säljer vi på Tooorch enbart cykelhjälmar för barn av absolut högsta kvalitet och säkerhet! Alla barnhjälmar som säljs hos Tooorch är givetvis godkända och certifierade enligt alla de krav och råd som finns inom EU, och de tillverkas av välkända kvalitetsvarumärken som till exempel ABUS, BELL, Giro, ME, m.fl. Hos oss kan du välja barnhjälmar med MIPS eller utan.

Cykelhjälmar till barn – välj rätt storlek

Oavsett om ditt barn är litet och sitter baktill i barnsits, eller hunnit bli duktig på att cykla själv så är cykelhjälm ett absolut måste (till 15 års ålder, enligt lag). Och när det kommer till storleken på hjälmar till barn så är det viktigt att den sitter bra. Vi är väl medvetna om att barn växer så det knakar, och det kan kännas frestande att köpa en hjälm som de kan ”växa i”. Detta kan dock vara förenat med risker. För det första kan en för stor hjälm innebära att barnet är i stort sett oskyddat i händelse av till exempel en vurpa. Vidare kan en för stor hjälm leda till att hjälmen åker ner över ansiktet och orsakar olyckor som annars lätt hade kunnat undvikas.

Se därför till så att hjälmen sitter som gjuten på huvudet innan det är dags att trampa iväg. Tack och lov går i princip alla cykelhjälmar för barn på marknaden att justera storleken på, vilket gör att ditt barn slipper obehag och du slipper köpa ny hjälm varannan månad. Skulle hjälmen inte passa så har du hela 60 dagar på dig att byta till en som sitter bättre. Vi har hjälmar i huvudstorlek 45cm och uppåt.

Mängder av snygga och coola hjälmar som barnen själva gillar

Att få sitt barn att använda hjälm är inte alltid det lättaste. Därför kan det vara bra att låta barnen själva vara med och bestämma vilken hjälm de ska ha. På Tooorch har vi ett brett utbud av barnhjälmar i en mängd olika färger – allt för att din son eller dotter ska få en hjälm i sin favoritfärg. Vi kan även erbjuda mängder av cykel-, moutainbike och skatehjälmar med häftiga motiv och mönster. Använd våra filter till vänster för att snabbt få fram alla vita, rosa, guldiga eller svarta hjälmar av juniormodell. Bland våra filter kan du också sortera barnhjälmar efter hjälmtyp.

Skate, BMX och MTB hjälm för juniorer

Har ditt barn börjat intressera sig för mountainbike och BMX-cykling? Utmärkt! Så, för att hålla skadorna på en blåmärksnivå krävs bra skydd i allmänhet och en riktigt bra och säker cykelhjälm i synnerhet. Hos oss hittar du cykelhjälmar för BMX och MTB som ditt barn faktiskt vill ha på sig, och som du kan vara säker på skyddar. Våra mountainbike och BMX hjälmar för barn fungerar också utmärkt vid skate och rollerblade-åkning. Använd vårt “Typ av hjälm” filter till vänster för att se våra MTB-hjälmar för barn, eller använd filtret “Stil på hjälm” för att se alla skatehjälmar för barn.

Cykelhjälmar till små barn (1 år – 3 år)

Att få barn att upptäcka glädjen med cykling är ett rent nöje för varje förälder. Så fort barnets muskler och skelett i nacke och huvud har vuxit färdigt är de redo för cykeln, antingen därbak på en cykelsits eller på en gå- eller springcykel. Barn mellan 1 år och 3 år har vanligtvis ett huvudomfång på 44-52 cm. Är du osäker på storleken på ditt barns huvud kan du antingen mäta själv med ett måttband. Är ditt barn under 2 år kan du också kolla i hälsoboken från BVC. 

Cykel- och lekhjälmar med grönt spänne

Många små barn har även hjälm när de leker, s.k. lekhjälmar. En cykelhjälm med grönt spänne kan mycket väl fungera som lekhjälm, men alla lekhjälmar lämpar sig inte för cykling. Grönt spänne är ett smart säkerhetsspänne på cykelhjälmar som löser ut sig om din barn skulle råka bli hängande i ett trädgren eller liknande. Grönt spänne löser däremot inte upp sig om barnet skulle falla av cykeln. Cykelhjälm med grönt spänne rekommenderas för alla barn under 7 år.

Barnhjälmar med MIPS

Givetvis säljer vi barncykelhjälmar med MIPS. MIPS är en insats i hjälmen som minskar rotationsvåld på hjärnan vid slag från sidan. 

MIPS är ett omdebatterad ämne, men glöm inte att debatten handlar om huruvida det ökar säkerheten i den skala som påstås. Det har aldrig diskuteras huruvida det skulle sänka säkerheten. Vår generella rekommendation är därför att köpa en hjälm med MIPS. När det kommer till barnhjälmar så rekommenderar vi det ännu starkare. 

Barnhjälmar – bäst i test

Så gott som alla barnhjälmar som säljs i Sverige uppfyller EU:s tuffa säkerhetskrav. För många är det dock viktigt att köpa den absolut bästa hjälmen till sitt barn. Vartannat år genomför Folksam ett stort hjälmtest för barnhjälmar. Av de barnhjälmar som säljs hos Tooorch fick bland annat barnhjälmen Tremor MIPS från Giro fina betyg. Klicka här för att se hela listan.

Köp cykelhjälmar till barn billigt och med galet snabb leverans

Vi är stolta över vårt breda sortiment av barnhjälmar, men nästan ännu stoltare är vi över att kunna erbjuda produkterna till de låga priser vi gör. Vi har dessutom galet snabba leveranser från vårt lager i Sverige. Detta för att du ska få ditt barns hjälm så fort som möjligt. Alla produkter du kan köpa hos Tooorch finns givetvis i lager för omgående leverans.