Filtrera

Visar 1–24 av 196 resultat

Visar 1–24 av 196 resultat

Mer information om cykeldäck från Continental

Continental grundades 1871 i Tyskland. En viktig milstolpe uppnåddes år 1892 genom att bli det första tyska företaget som tillverkade däck som var luftfyllda. Continental ligger i dag i täten när det gäller forskning och utveckling och de tillverkar några av de bästa cykeldäcken inom olika discipliner.

De har länge varit ledande inom däck för landsväg och tävlingar och många i den yttersta cykeleliten använder däck från Conti. Ett väldigt välkänt och populärt racerdäck heter Continental Grand Prix 4000 (ofta kallat GP 4000) som nu fått sin storebror Grand Prix 5000 (GP 5000). På senare år har även Continental blivit allt bättre på däck för mountainbikes och de har till exempel det klassiska däcket Conti Race King. Utöver det har de däck till i princip alla olika typer av cykling och de har ett brett utbud för standardcyklar såsom Ride Tour däcken, elcyklar, barncyklar osv.

Fyra olika grupper av däck

Continental tillverkar däck till landsväg, mountainbiking, Gravel/Cyclocross samt standardcyklar. I den sistnämnda kategorin ingår herrcyklar, damcyklar, elcyklar och hybrider samt barncyklar.

Cykeldäck för landsväg

Continental har över 20 olika produktserier av däck för landsvägscykling och eftersom de är världsledande på området har de några av de absolut bästa däcken. De har däck för träning och motionärer i prisvärda modeller med lite enklare gummi och utförande.

e har allrounddäck som passar bra till återkommande träning, långlopp och som är stryktåliga och håller länge, och de har däck för den yttersta eliten som sätter fart och lågt rullmotstånd allra högst. Det finns även däck-set med ett framdäck och ett bakdäck för att ytterligare optimera egenskaperna som behövs fram och bak.

Continentals mountainbike-sortiment

Conti har på senare år blivit allt vassare på däck till MTB och deras utbud utvecklas hela tiden. De har däck för XC / crosscountry, för trail, för enduro och för downhill. De har valt att dela in sina däck mer efter underlag än andra och pratar om Hardpack, Loose, Allround, Mud och Downhill. De delar också in sina däck efter hur avancerad åkare man är: Entry Level, Competition och Hobby.

Däck till gravel och cyclocross

Continental tillverkar 9 olika däck för gravel och cyclocross. De har däck med minimalt mönster på centerpartiet och med lite grövre mönster på sidorna, och de har grova däck som passar i riktigt tuffa förhållanden med skiftande blöta och leriga underlag som det kan vara på de mest utmanande crossbanorna.

Urban/tour: däck för standardcyklar, elcyklar, hybrider och barncyklar

Conti har ett väldigt stort sortiment – 17 olika serier – av däck till denna typ av cyklar. De har allt från slätare snabba däck till grövre däck som passar både på asfalt och grusväg. De har flera däck som är särskilt framtagna för elcyklar både för 25 km/h och 45 km/h. Många av deras däck har reflexsidor och de har även ett dubbdäck för vinterbruk.

Continental har som första tillverkaren i världen tagit fram ett särskilt däck som är tillverkat av gummi framställt av maskrosor. På egna maskrosodlingar odlar Continental plantor som sedan används för gummiframställning och däcken är tillverkade helt av förnyelsebara material. Än så länge finns det ett däck som heter Urban Taraxagum som passar till stadscykling, elcyklar och standardcyklar.

Stommarna i Continentals däck

Conti har jobbat hårt med att tillverka stabila stommar med tät väv för att uppnå smidiga lätta däck. För ett däck som GP 5000 har de tagit fram en stomme som har en TPI-nivå på 330. Den består av tre olika lager som vardera har 110 TPI och är en av marknadens absolut bästa däckstommar. För mountainbiking har de en stomme som heter RaceSport som består av 3 lager med 60 TPI vardera eller totalt 180 TPI (threads per inch).

Continentals gummiblandningar

För att lyckas så bra läggs mycket kärlek och pengar på att utveckla gummiblandningar som ger de rätta egenskaperna. Continentals senaste tillskott på den fronten är bland annat BlackChili som är namnet på den gummiblandning som hittas på ett stort antal av deras högpresterande landsvägs/racerdäck och mountainbikedäck.

BlackChili är en unik gummiblandning som endast tillverkas i Tyskland som håller på att revolutionera cyklingssporten enligt Conti själva. BlackChili sägs ha hittat den optimala balansen mellan grepp och rullmotstånd för cykling. Deras däck har vunnit massor med tester vilket bekräftar de mätbara effekterna av denna gummiblandning. BlackChili tillverkas av rågummi, olika tillsatsmedel (kol, kalk, silika, mjukgöringsmedel) olja och smörjmedel, anti-åldringsmedel (aromatiska aminer), vulkaniseringsmedel (svavel och zinc oxide) samt pigment och färgmedel.

Punkteringsskydden i Continentals däck

Conti utvecklar också en rad olika punkteringsskydd och namn som EXTRA PunctureBelt och Vectran Breaker sitter på flertalet av cykeldäcken i  Continentals sortiment.

Vectran är en syntetiskt tillverkad fiber som baseras på kunskap om hur spindelnät fungerar. Det är en så kallad LCP (liquid-crystalline polymer) och spinns från smält LCP och därefter vävd till en tät väv. Resultatet är en väv som är oerhört tät och tålig men med en extremt låg vikt. Den ger flexibla smidiga däck som är lätta, har lågt rullmotstånd och som skyddar effektivare mot punktering än motsvarande vävar av nylon.