Filtrera

Visar 1–24 av 31 resultat

Visar 1–24 av 31 resultat

Fullface-hjälmar är, som namnet antydder, cykelhjälmar som täcker hela ansiktet och huvudet. De är utformade för att erbjuda högsta möjliga skydd vid cykling, särskilt vid mountainbikecykling. Detta på grund av att fall tenderar att ske mer frekvent och hårdare än vid stadscykling eller ens landsvägscykling.

Fullface-hjälmar har en robust konstruktion med en stark ram som håller hjälmen på plats. De har ofta också ett visir som skyddar ansiktet från solen och väderförhållanden samt ventilationshål som håller huvudet svalt och bekvämt under längre turer. För att skydda ögonen kan du komplettera hjälmen med goggles.

En annan viktig egenskap hos fullface-hjälmar är deras mycket höga säkerhetsnivå. De är utformade för att klara höga belastningar vid olyckor och har en energiabsorberande skumkärna som hjälper till att dämpa kraften vid en eventuell kollision. För maximalt skydd bör du även välja en fullfacehjälm med MIPS-skydd.

Fullface-hjälmar är ett måste för alla mountainbikecyklister som vill ha det bästa skyddet och säkerheten under sin MTB-tur. På Tooorch hittar du ett brett utbud i en mängd olika storlekar, färger och modeller, så det finns något för alla smaker och behov.