Filtrera

Visar 1–24 av 525 resultat

Visar 1–24 av 525 resultat

Mer om Schwalbes cykeldäck

Schwalbe är en av världens främsta tillverkare av cykeldäck. De har ett komplett och brett utbud av cykeldäck för i princip alla olika användningsområden. Du hittar hela Schwalbes sortiment här på Tooorch: cykeldäck för stadsbruk, cykeldäck för landsvägscykling, cykeldäck för mountainbike, cykeldäck för gravel och cyclocross och olika specialdäck. Schwalbe har olika serier av däck från det allra mest avancerade tävlingsdäcket till lite enklare däck för vardagsbruk. Schwalbe satsar hårt på forskning och sortimentet utvecklas fortlöpande. Läs allt om Schwalbes cykeldäck i texten nedan.

Tre olika produktlinjer

Schwalbe kategoriserar sina cykeldäck i tre olika produktlinjer som heter Evolution Line, Performance Line och Active line. De tre produktlinjerna är i princip tre olika nivåer både vad gäller pris, prestanda, hållbarhet och egenskaper.

Sidoväggarna i Schwalbes däck

Schwalbe insåg tidigt att sidoväggarna på ett cykeldäck är avgörande för att upprätthålla lågt rullmotstånd, god styrförmåga och stabilitet samtidigt som man måste undvika punkteringar. Eftersom cyklister cyklar på olika underlag och med olika förutsättningar räcker det inte med en typ av sidoväggar för cykeldäcken. Därför har Schwalbe tagit fram fyra olika slags sidoväggar: Schwalbe LiteSkin, Schwalbe SnakeSkin, Schwalbe MicroSkin och Schwalbe TwinSkin. Läs mer om Schwalbes olika skins här.

Schwalbes däck för stadsbruk

Schwalbe har ett brett sortiment av cykeldäck för stadsbruk. De har däck som är prisvärda och klarar beroende på mönstret både asfalt och grusväg. För att täcka alla behov finns det ballongdäck som klarar ojämna underlag och är lite coolare och snyggare, och det finns en rad olika standarddäck. Här hittar du alla Schwalbes däck för stadsbruk.

Däck för allround-bruk

Schwalbe har också många cykeldäck som är speciellt anpassade för att klara olika underlag. De flesta cyklister kör på en kombination av asfalt, grusväg, mjuka underlag och stig. Därför behövs ofta cykeldäck som ger lågt rullmotstånd på hårda underlag men ändå har bra grepp och bromsförmåga på lite lösare underlag som grusvägar.

Vinterbruk

De är även mycket kända för sina vinterdäck som gör att du kan använda cykeln även vintertid med ett bra grepp. Schwalbe har en särskild gummiblandning som är extra mjuk även vid extremt kall väderlek vilket gör att däcken behåller sitt goda grepp. Speciellt framtagna dubbar som är tillverkade av volframkarbid och täckta av en aluminiumkärna ger beständiga dubbar med bra grepp.

Schwalbe-däck för Cyclocross och Gravel

Cyclocross och Gravel är en ganska ny typ av cykling som förenar lätthet och snabbhet i en modern landsvägscykel med lite grövre däck för tuffare tag. Med en gravelbike kan man utan problem cykla på grusväg, stigar och ojämna underlag. Schwalbe har varit med och drivit utvecklingen av cykeldäck inom denna disciplin och har ett brett urval av bra cykeldäck i olika kvalitetsnivå.

Landsväg och racing

Schwalbe har lagt stora summor på att bli världsledande inom landsväg och även om det finns andra varumärken som haft större marknadsandel börjar nu Schwalbe komma ikapp. I den senaste produktlinjen landsvägsdäck sticker Schwalbe Pro One ut som det bästa cykeldäcket för landsväg och racing som Schwalbe någonsin tillverkat. Extremt låga rullmotstånd och snabba däck kombinerat med bekvämlighet även vid ojämna vägbanor och lång hållbarhet har gjort Schwalbe cykeldäck för landsväg till favorit för många cyklister. När du cyklar landsväg söker du ofta efter ett lite smalare däck med lågt rullmotstånd samtidigt som du behöver bra grepp vid inbromsning och kurvtagning. Vill du fortsätta träningen inomhus på vintern på din trainer finns Schwable Insider som är ett däck med en speciell gummiblandning som är avsedd för att tåla friktionen och värmen som blir när man cyklar i en trainer. Söker du efter ett tubdäck till din racer och inte ett vanligt clincher/kantrådsdäck hittar du det hos oss också.

Schwalbe-däck för MTB/mountainbike

Vem älskar inte att susa fram i skogen på ett riktigt bra däck? Schwalbe är världsledande inom cykeldäck för mountainbike. Schwalbe tillverkar däck i alla grenar; allt från XC eller crosscountry till Trail, Enduro och Downhill. Oavsett om du söker cykeldäck till ett rimligt pris eller de allra vassaste däcken för avancerad åkning finns det något för dig här.

Olika punkteringsskydd

När du cyklar är det viktigt med rätt lufttryck och bra däck – allt för att minska risken för punktering. Utöver att ha ett bra däck och rätt lufttryck har Schwable utvecklat punkteringsskydd i däcken och beroende på vad du prioriterar finns olika punkteringskydd i de olika däcktyperna. Schwalbe har ett brett program för punkteringsskydd som är avsett att balansera avvägningen mellan pris och grad av skydd. Schwalbe använder sig av en egen sjugradig skala för att mäta nivån av punkteringsskydd för sina cykeldäck och de allra bästa skydden ger i princip punkteringsfria däck.

Olika gummiblandningar som används av Schwalbe

Schwable har även kommit långt när det gäller gummiblandningarna i sina olika däck. Man har tagit fram en lång rad olika gummiblandningar för att kunna optimera helt utifrån kundens olika behov i olika situationer. Det behövs speciella gummiblandningar som är enkla och billiga att tillverka så att man kan göra prisvärda däck, och det behövs särskilda gummiblandningar för att tillverka högprestandadäck. landsvägscykling har en speciell typ av utmaningar som är vida skild från det som krävs för mountainbike och så vidare. De allra senaste gummiblandningarna för cykeldäck kallar Schwalbe för ADDIX. ADDIX finns i flera utföranden.

Schwalbes slanglösa cykeldäck

Många av Schwalbes cykeldäck finns både förberedda för att använda slang och för att köra slanglöst. Detta finns alltid angivet på varje cykeldäck.

Schwalbe och tubdäck

Schwalbe tillverkar några särskilda däck som varken är slanglösa eller med slang. De kallas tubdäck (Tubular) och är i princip som ett däck och en slang i ett. Det ger extremt god stabilitet och extra lågt rullmotstånd och däcken blir lätta och snabba. Här hittar du Schwalbes tubdäck.

Vi hoppas att du kommer att hitta precis det cykeldäck från Schwalbe som passar din stil, cykling och plånbok. Om du fortfarande har frågor är du välkommen att kontakta oss!