Din varukorg

Galet snabba leveranser

Enormt utbud av cykeltillbehör

Frakt från 59:-

MTB-älskare? Här är platserna du måste besöka i Sverige

När det kommer till MTB så gäller det att inte fastna i gamla hjulspår. Sverige är fullt av platser där du som MTB-älskare kan njuta av fantastisk åkning, såväl downhill som cross country. Varför inte planera in en resa till några av landets bästa mountainbike-resmål?

I den här artikeln har vi sammanställt en lista på, i vårt tycke, några av Sveriges bästa cykeldestinationer för dig som älskar MTB. 

mtb-älskare

Cykla MTB i fjällen – äventyr och vackra naturupplevelser väntar

Rörbäcksnäs och Gesunda (Dalarna)

Föredrar du skönt flow eller tuffa utmaningar? I populära Rörbäcksnäs behöver du inte välja. Den lilla byn på gränsen till Norge kan erbjuda några av Sveriges bästa leder, både för erfarna MTB-entusiaster som för nybörjare. Träna inför Cykelvasan på den 19 km långa Näsingen, få pirr-i-magen-känsla i den flowiga singletrack-banan Kalugapasset eller se vad du går för i den svarta Skogsätraleden. 

Rörbäcksnäs är en del av Biking Dalarna, där också Gesunda Bike Park ingår. Här kan du variera cross country-åkning med downhill av absoluta världsklass. I dagsläget har Gesundaberget hela 13 downhill-leder i alla svårighetsgrader – från lätt till skräckinjagande svårt. Dalarna är ett riktigt mecka för MTB-fantaster. Fler MTB-ställen i Sälen med omnejd hittar du här.

Järvsö Bergcykel Park (Hälsingland)

Järvsö är ett berömt resmål för alla som gillar MTB cykling. Här i det sagolikt vackra Hälsingland hittar du Järvsö Bergcykel Park som erbjuder 23 leder, från lätta gröna till utmanande svarta. Här hittar du även vad som av många anses vara den roligaste cykelleden i Sverige, Barbo, som är byggd som en berg-och-dal-bana för mountainbikes, med härliga velodromkurvor och magpirr-framkallande hopp.

Skippa nöjesparksbesöken i sommar och ta med familjen på MTB-park istället. Garanterat kul, plus att barnen mår bra av lite motion. I anslutning till parken finns kiosk, restaurang, hotell samt cykeluthyrning. 


Cykla MTB i mellersta Sverige – Stockholm och Högbo

Nackareservatet och Hammarbybacken (Stockholm)

Man behöver inte ge sig ut i vildmarken för att njuta av härlig mountainbike-åkning. Strax söder om Södermalm ligger faktiskt ett av Stockholmsområdets bästa områden för stigcykling – Nackareservatet. Bergspassager, utförslöpor och motlut är några exempel på utmaningar som väntar dig längs det populära “Blå spåret”. Tänk dock på att läsa lokala föreskrifter angående MTB-cykling i Nackareservatet innan du ger dig ut. När det kommer till utförscykling så ligger här också Hammarbybacken som under sommarhalvåret erbjuder brant nedförscykling. 

Högbo MTB (Högbo utanför Sandviken)

Den lilla bruksorten Högbo i Gästrikland har på senare år utmärkt sig som ett paradis för mountainbike-åkare. Långa, korta, lätta, tuffa – anläggningen kan erbjuda en stor variation av cross country-leder. Som om det inte var nog finns här vintertid även preparerade leder för vintercykling. Mellan åken kan du även öva upp din teknik på teknikbanan, testa sprint eller köra på pumptrackbanan. 


MTB-älskare i södra Sverige – Känn flowet i Småland och Halland

Borgen och Isaberg Bike Park (Värnamo, Hestra)

I trakterna runt Värnamo i Småland ligger två av södra Sveriges bästa resmål för MTB, nämligen Borgen Outdoor i Värnamo och Isaberg Bike Park i Hestra. Borgen är en anläggning med preparerade banor av olika svårighetsgrader. Här finns dessutom en SM-bana, pumptrack, samt möjligheten att köra enduro. I skogarna runt Värnamo finns även några lättare cross country-leder. 

45 km nordväst om Värnamo, närmare sagt i Hestra kommun, ligger Isabergs Bike Park som erbjuder det mesta i cykelväg. Här kan du till exempel välja mellan 26 Mountainbike-leder, öva teknik, köra pumptrack, och boka in liftburen cykling (3 enduroleder och 2 gröna utförsleder) m.m. 

Vallåsen Bike Park (Laholms kommun) 

Halland är kanske inte i första hand förknippat med utförsåkning, men faktum är att vid Hallandsåsens fot ligger en av Sydsveriges populäraste downhill-parker. Liksom många andra downhill-anläggningar, är Vallåsen vintertid en skidbacke med liftsystem. Fördelen med Vallåsens läge är dock att det blir snöfritt relativt tidigt på säsongen. I dagsläget finns här 12 nedfarter, från gröna till svarta. Tröttnar man på downhill kan man även ge sig ut på en tur i XC-spåren.


Glöm inte att ha bra däck!

När du cyklar MTB måste cykeln vara i topptrim. Allt på cykeln är viktigt, men med dåliga (eller opumpade) däck är nästan allt förstört. Vi har sveriges bredaste sortiment av MTB-däck till riktigt bra priser (och prisgaranti). Se nedan för ett axplock från vårt breda sortiment.

Frakt

Frakt från 59 kr

Tungt och skrymmande 199 kr

Galet snabba leveranser

Svenskt bolag med svenskt lager ger snabba leveranser i hela landet.

Välkända varumärken

Cykeltillbehör från världens bästa varumärken.

Enkla betalningar med Klarna

Trygga, enkla och säkra betalningar med Klarna.