Galet snabba leveranser

Enormt utbud av cykeltillbehör

Frakt från 59:-

Lås fast din cykel

En av de vanligaste cykelstölderna görs av ”opportunist-tjuven”. Någon som helt enkelt tar din cykel på axeln och traskar iväg med den. Här har du våra bästa tips för att låsa fast din cykel.

Vi vill verkligen rekommendera dig att alltid låsa fast din cykel. Den professionella cykeltjuven är svår att stoppa – men opportunisten som inte har några verktyg med sig är superenkel att hindra. Lås fast din cykel i något fast. Lyckligtvis är världen full av fasta objekt som är perfekta att låsa fast din cykel i.

Låsankare

Ibland kanske du har din cykel på ett ställe som faktiskt saknar det perfekta objektet. Var lugn – det finns en lösning på det! Skaffa dig ett låsankare (se bild nedan) så kan du förankra cykeln i låsankaret istället.

golvankare för att förankra cykeln
Med ett golvankare kan du alltid förankra din cykel

Kättinglås

Kättinglås är riktigt kraftiga och säkra lås för att förankra din cykel. De bästa kättinglåsen uppnår de allra högsta säkerhetsnivåerna och är godkända av SSF. Minuset med kättinglås är att de ofta är lite tyngre än andra alternativ för att låsa fast cykeln – men de är det enda alternativet som är godkänt förutom bygellås som man ju också kan använda för att fästa cykeln.

Några riktigt bra kättinglås tycker vi är AXA Cherto City och Abus 8900 som båda är godkända av SSF.

Ramlås med låsförlängning

Ramlås med låsförlängning är en väldigt fiffig kombination. Det är helt enkelt ett ramlås och en kätting eller vajer som pluggas in i ramlåset. En fin sak är att de flesta ramlåsen är godkända av SSF vilket gör att din försäkring gäller. Du kan köpa ramlåset och låsförlängningen som två olika delar – var noga med att köpa från samma tillverkare så att du vet att de passar ihop. Annars rekommenderar vi att du skaffar dig ett set där en liten väska ingår för då har du alltid med dig låsförlängningen och på så vis är det större chans att du använder den.

Axa Defender + låskätting + väska är ett riktigt bra ramlås-set där du får allt du behöver – och du vet att din försäkring gäller eftersom det är godkänt av SSF.

Låsvajrar

Låsvajrar är vad det låter som – en vajer med öglor i båda ändarna som du använder tillsammans med ett bygellås, ramlås eller annan typ av lås som du kan fästa vajern i. En låsvajer är enkel och smidig att ha med sig och de är ofta långa nog att dra igenom hjul, ram och runt något fast objekt.

Minuset med låsvajrar är att de är ganska enkla att knipsa av. För att slippa det kan man försöka göra det svårare genom att välja en grövre vajer. Ett annat knep är att parkera cykeln där det finns många människor i omlopp – det brukar avskräcka de flesta cykeltjuvar.

cykel med låsvajer
sätt din låsvajer runt något fast objekt

Det finns mycket att välja på men vi tycker att både Abus tjockaste vajer Abus Cobra och XLC LO-C15 är toppen!

Spirallås

Spirallås är ett lås och en vajer i ett. Vajern är dessutom formpressad som en tajt spiral. På så sätt tar den minimalt med plats i packningen eller på ramen. När du drar ut spiralen är den ofta över en meter lång. Det är enkelt att använda och flexibelt att fästa runt nästan vad som helst – en lyktstolpe, ett träd eller vad som nu finns till hands.

Minuset är att vajern ofta är ganska lätt att knipsa av med bultsax. Sätt därför cykeln där det är mycket folk i omlopp.

Ett bra spirallås är till exempel Abus Tresorflex som har en bekväm kombinationslåsning. Ett annat exempel är Axa Resolute.

Raka vajerlås

Raka vajerlås är precis som ett spirallås en vajer och ett lås i ett. Skillnaden är att vajern inte är formpressad till en spiral. Ett vajerlås är enkelt att ta med och smidigt att fästa runt fasta objekt. Minuset är även här att låsen aldrig är godkända av SSF eftersom de är rimligt enkla att knipsa av med bultsax. Se till att ställa cykeln där det är mycket folk så minskar risken.

Ett bra vajerlås tycker vi är Trelock PK 460. Ett annat fiffigt lås är ABUS Combiflex som är väldigt litet och smidigt att ta med sig. Det kan även användas för att låsa fast din hjälp, din ryggsäck eller dina skor.

Det är enkelt att låsa fast cykeln – och det hjälper mot tjuvarna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Frakt

Frakt från 59 kr

Tungt och skrymmande 199 kr

Galet snabba leveranser

Svenskt bolag med svenskt lager ger snabba leveranser i hela landet.

Välkända varumärken

Cykeltillbehör från världens bästa varumärken.

Enkla betalningar med Klarna

Trygga, enkla och säkra betalningar med Klarna.