Galet snabba leveranser

Enormt utbud av cykeltillbehör

Frakt från 59:-

Coolaste och snyggaste cykeldäcken

Vilket är det bästa cykeldäcket med lägst rullmotstånd? Den frågan får vi ofta. Funktionalitet prioriteras. Men vilket är det snyggaste och coolaste cykeldäcket med den grymmaste looken? Vi tycker till!

En ofta förbisedd detalj när det kommer till cykeldäck är utseendet. Ändå är däcken något som påverkar cykelns utseende väldigt mycket – och vem vill inte ha en cykel som är snygg, cool, fräck och häftig? En del kanske vill ha en snabbare look, andra vill ha ett grovt och tufft utseende och ytterligare andra vill ha en ren och slick design.

design-cykel
Designade snygga och coola cyklar blir allt vanligare! Däcken är viktiga…

Snyggaste däcken till en el-mtb och cruiser

Jag kom nyligen över en misskött el-mtb. Den hade reflexer i ekrarna, en ful ”lås-sadel” (ja – jag skojar inte… hela sadeln kunde plockas av och konverteras till ett vikbart lås) och för all del rimligt snygga däck men kanske inte de coolaste. Cykeln var dessutom smutsig, hade punka på bakhjulet och var i stort behov av kärlek. STACKARS hoj liksom!

Fula ankungen – före förvandlingen

Men jag såg inte den fula elcykeln – jag såg en cool snabb cruiser – en riktig cafe-racer in the making!

En riktig cafe-racer… den looken ville jag ha!

Jag satte genast igång att söka efter de coolaste däcken. Jag ville som redan nämnt ha en slick cafe-racer-look. Däcken skulle se snabba ut – och gärna vara snabba med grymt mönster på asfalt. De skulle också ha ett schysst punkteringsskydd. Men framförallt skulle de vara riktigt snygga och coola.

På cykeln satt ett par 60-622 Schwalbe G-One Speed Lite monterade med slang. Jag insåg att anledningen till punkteringen fanns rakt framför mig. De däcken är riktigt snabba men har i princip inget punkteringsskydd och på en snabb elcykel är det inte optimalt.

Hur som helst. Jag kikade på massor med olika däck innan jag landade. Kandidaterna som fanns med på min lista var

fyra coola cykeldäck med design
Mitt urval av designade cykeldäck

Vad som är det snyggaste och coolaste däcket är såklart en smakfråga – men med min smak var det enkelt – Conti’s Contact Urban var det absolut snyggaste däcket (andra från vänster på bilden ovan). Det har en snabb och slick design som verkligen ger känslan av cafe-racer!

Continental Contact Urban cykeldäck
Conti Contact Urban – Ett mönster som sticker ut i mängden

Det var dessutom det som hade bäst punkteringsskydd och som var godkänt för de snabba elcyklar som kan göra upp till 50 km/h (det finns väl kanske fler av dessa på kontinenten – men ändå – känslan är ju rätt och det går ju rätt snabbt i nerförsbackarna :D) Dessutom har däcket reflexsida vilket är otroligt bra i mörker – och jag kunde plocka bort de fula gula reflexerna på elcykeln.

elcykel mot porsche
Mina däck får göra 50… Vem vinner när det blir trafikstockning?

Jag bytte sadel, tog bort reflexerna i ekrarna, putsade upp cykeln och monterade mina nya däck. Förvandlingen var ett faktum.

cykel och segelbåt
Cafe-racer med slicks och coola däck på utflykt

Wow – vilken skillnad! Vilken känsla det var att glida fram i sommarvärmen i lite glassig miljö och känna sig som en riktig cafe-racer-förare!

hand på cykeldäck
Glöm inte de matchande accessoirerna!

Snyggaste däcken till en stadscykel eller fixie

Om du skulle ha en stads-racer (utan el) kanske ett par lätta snygga slicks skulle passa bra. I så fall tycker vi att Schwalbe Kojak är asgrymma. De är riktiga slicks helt utan mönster precis som man vill ha det i stadsdjungeln! Ett annat coolt och snyggt däck på samma tema är Continental CONTACT Speed som har ett minimalt knottrigt mönster.

fixie med slicks
Det är härligare att cykla på en snygg cykel!

Snyggaste däcken till en landsvägscykel

När det kommer till träning och tävling kanske ändå funktion får komma först. Men det betyder inte att du inte kan skaffa snygga däck! Flera tillverkare satsar mer på design och en trend som kommer mer och mer är matchande design-detaljer på däckets sida.

Klart att du skall hotta upp din landsvägshoj!

Varför inte en rand i samma färg som din cykel? Pirelli är en tillverkare som jobbar mycket med färg – spana till exempel in P ZERO Velo som finns både med gula och röda snygga design-element i detaljerna på sidan – och därtill med bruna däcksidor.

Pirelli more than black
Pirelli satsar på färg: ”Pirelli more than black”

Coolaste graveldäcken

Till gravelbikes är däcken en otroligt viktig detalj. Greppet och rullmotståndet påverkas massor beroende på vilket däck du väljer. Många som cyklar gravel är också design-intresserade och måna om att cykeln är snygg. Då är valet av däck viktigt.

Gravelbike med classic-färgade däcksidor är SNYGGT!

En väldigt stor trend inom gravel är att köra med däck med däcksida som kallas ”classic” vilket helt enkelt är ljusbruna sidor. Det finns flera att välja på: både inom serierna Pirelli Cinturato GRAVEL eller Schwalbe G-One Allround finns det alternativ med Classic Skin för att nämna några.

Cykeldäck i olika färger

Nuförtiden finns det många cykeldäck i olika färger. De vanligaste är svarta, gråa, bruna, beiga och vita. Därtill finns det en rad olika färger på däcksidorna och det kommer allt fler cykeldäck med designelement i olika färger.

Söker du däck i olika färger kan du använda våra filter däckets färg eller sidoväggens färg

Vi på Tooorch förstår att färg är en allt viktigare faktor när du väljer cykeldäck. Därför har vi skapat särskilda filter så att du kan sortera däcken på däckets färg eller sidoväggens färg. Hoppas att du hittar det coolaste cykeldäcket just för dig och din cykel!

elcykel på brygga
Hemfärd i solens sista strålar
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Frakt

Frakt från 59 kr

Tungt och skrymmande 199 kr

Galet snabba leveranser

Svenskt bolag med svenskt lager ger snabba leveranser i hela landet.

Välkända varumärken

Cykeltillbehör från världens bästa varumärken.

Enkla betalningar med Klarna

Trygga, enkla och säkra betalningar med Klarna.