Din varukorg

Galet snabba leveranser

Frakt från 59:-

Nya cykelhjälmar från ABUS 2021

ABUS är världens största och mest välrenommerade företag inom cykellås, och med en allt större satsning på cykelhjälmar är de på god väg att ta över även den kategorin. Inför 2021 kommer det en rad spännande nyheter och förbättringar.

Cykelhjälmar för barn 2021

Abus Anuky är en baby och barnhjälm för de minsta som håller på eller precis har lärt sig cykla. Roliga färger och designer – och att cykelhjälmen är lätt att justera och få rätt passform på – har gjort den väldigt populär. Inför 2021 kommer Anuky 2.0 och Anuky 2.0 Ace med nya färger och uppdaterade funktioner och spännen.

barnhjälmar från Abus
Även de minsta behöver skyddas!

Vad gäller Anuky 2.0 finns det 8 olika färger i allt från tydliga fotbollsmönster, blommor eller bara prickar till enfärgade och lite mer abstrakta mönster.

Abus Anuky 2.0 Ace färger 2021
Abus Anuky 2.0 ACE och nya färger 2021

Om Anuky 2.0 kan sägas vara rimligt könsneutrala är Anuky 2.0 Ace mer uppdelad då Abus själva delar in dom i ”male” och ”female” där killarna får en marinblå cykelhjälm med hajar på och en som är mer abstrakt, medan tjejerna får en vit med rosa hjärtan och en matt blå med rosa blommor på. Vi på Tooorch tycker att barnen får välja själva – alla färgerna passar på alla barnhuvud oavsett vem man vill vara!

Abus Anuky 2.0 färger 2021
Abus Anuky 2.0 – färgerna 2021

Abus Youn-I är en cykelhjälm som passar två generationer – både barn och vuxna. Det är en hjälm som är speciellt utformad för att passa dels barn och dels vuxna med lite smalare huvudform (ofta kvinnor) vilket gör att fler kan hitta en cykelhjälm med perfekt passform. Youn-I har en minimalistisk urban och moderiktig design som tilltalar cyklister från de unga upp till fullvuxna.

Abus Youn-I och nya färger 2021
Abus Youn-I 2.0 och de nya färgerna för 2021

Inför 2021 kommer Youn-I 2.0 som har fått uppdaterade funktioner och en rad nya färger. Färgvalen – 11 olika – som finns att tillgå för Youn-I 2.0 är antingen enfärgade med tydlig skillnad mellan glansiga och matta partier, eller tvåfärgade där en färg är glansig och den andra matt – i matchande nyans.

Abus Urban – cykelhjälmar för vardagsbruk 2021

I segmentet ”Urban” kommer flera nyheter. Abus Skurb är en helt ny hjälm med ny design i kategorin ”skateliknande” hjälmar. Skurb har en rund form med ganska få ventilationshål och hålen är kantiga och ger hjälmen ett coolt vasst intryck. Skurb kommer i tre modeller – dels Abus Skurb som man också kallar Skurb Basic, dels Skurb Ace med uppgraderade spännen och insida och med tvåfärgad cool design, och dels Skurb MIPS som helt enkelt har MIPS-skydd inbyggt.

Abus Skurb färger
Abus SKURB och färgerna 2021

Skurb eller Skurb Basic kommer i 6 olika färger (tre storlekar: S/M/L) som alla är enfärgade. Det är givetvis en svart och en vit – där den svarta är en mörkt grafitgrå nyans, men även i grått, blått, rött och grönt – samtliga i moderna nya fräscha färger. Skurb Ace kommer i fyra färger (svart, blå, grön och vit där varje färg har två nyanser) och Skurb MIPS kommer de tre allra mest populära färgerna (svart, vit och grå).

Abus Hyban 2.0 MIPS
Abus Hyban 2.0 i MIPS

Abus Hyban har också fått flera nya modeller. Hyban Signal har fått ökat skydd med flera reflexer på sidorna i tillägg till baklampan vilket ger god synlighet vid färd i mörker. Hyban 2.0 Ace har fått ett visir som skyddar både mot vind och flugor i ögonen.

Abus Hyban 2.0 i Chrome Rosé och Chrome Silver
Abus Hyban 2.0 i Chrome Rosé och Chrome Silver

Hyban 2.0 kommer även i två helt nya och iögonfallande färger: guld och silver. De har ett kromat och glänsande yttre och sticker verkligen ut – guldhjälmen drar åt kopparfärg och silverhjälmen ser ut som krom eller titanium. Båda har den svarta lilla skärmen som redan tidigare kännetecknat Abus Hyban.

Abus Hyban 2.0 Chrome Rosé
Cykelhjälmen Hyban 2.0 i Chrome Rosé

Abus offroad – hjälmar för MTB 2021

Abus gör hjälmar för downhill

Inom offroad-segmentet kommer två nya hjälmar som heter Quin: Moventor Quin och Montrailer Quin. Quin kommer från Abus Intelliquin Smart System som verkligen kan vara räddaren i nöden. Genom att mäta olika input om förändringar i hastighet, rotationer, krascher, tröskelvärden för hjärnskakningar osv kan hjälmen känna av om du trillat och ligger stilla – och behvöver hjälp. Hjälmen vet var den är och skickar ut signal till dina nödkontakter så att du snabbt kan få hjälp.

Abus Moventor Quin och Abus Montrailer Quin
Abus Moventor Quin och Abus Montrailer Quin – nyheter 2021

Abus Road – cykelhjälmar för landsväg 2021

I landsvägs och road-segmentet kommer även nyheten Quin i hjälmen Aventor Quin – som alltså även här kan känna av om du trillar och behöver hjälp – och skicka ut nödsignal till dina nödkontakter. Även om man kan kanske är mer utsatt som mountainbikeåkare och kan det ju verkligen finnas situationer där snabb hjälp är ett måste om man trillar på asfalt. En annan nyhet är Abus Gamechanger TT som är en utpräglad tävlingshjälm för tempolopp, triathlon och bancyklister.

Abus landsvägshjälmar 2021

Abus Macator är en ny hjälm för landsvägscykling. Det är en enklare och prisvärd hjälm – ”entry level” men utan kompromisser när det kommer till säkerhet. Den kommer i tio olika färger i basic, och i tre färger med MIPS. Macator är en hjälm med modern design, skarpa konturlinjer, rejält ventilerad men ändå med fullgod stabilitet. Den har glasögonport och en smidig justeringsratt för god passform.

Abus Macator MIPS
Abus Macator MIPS – nyhet inför 2021

Abus Macator förtjänar lite extra omnämnande. De flesta nybörjarhjälmar tenderar att bli tunga – men inte Macator. Den väger endast 278 gram för en Medium. Den har också väldigt god ventilation för att vara en instegshjälm. Ett instegsnät i de tre främre hålen skyddar dig från ilskna getingar som hamnar mellan ditt huvud och hjälmen.

Abus satsar på MIPS

I övrigt är det tydligt att Abus satsar på MIPS i sina hjälmar både för barn och vuxna. Inför 2021 kommer Smiley 2.1 MIPS, Youn-I MIPS Jr, Youn-I Ace MIPS, Hyban 2.0 MIPS, Urban-I 3.0 MIPS, Macator MIPS, Viantor MIPS, Aventor MIPS och Pedelec 2.0 MIPS.

Abus Smiley 2.1 MIPS – nyhet från Abus 2021

One comment

  1. Kristina Ponting

    Verkligt snygga hjälmar, jag cyklar dock inte så mycket som jag borde, men åker en del skateboard och då behöver man störtkruka! Så jag ska investera i en enligt ovan, tack för tipset:)

Comments are closed.

Frakt

Frakt från 59 kr

Tungt och skrymmande 199 kr

Galet snabba leveranser

Svenskt bolag med svenskt lager ger snabba leveranser i hela landet.

Välkända varumärken

Cykeltillbehör från världens bästa varumärken.

Enkla betalningar med Klarna

Trygga, enkla och säkra betalningar med Klarna.