Galet snabba leveranser

Enormt utbud av cykeltillbehör

Frakt från 59:-

Finns det miljövänliga cykelslangar?

Gummi är generellt en stor miljöbov. Det kan få en att tro att cykelslangar skulle vara problematiskt. Det kan det vara – om du köper billigare slangar. Schwalbe ligger verkligen i framkant när det gäller att ta tillvara på värdefulla återvinningsbara material.

En cykelslang är tillverkad av ett material som ska prestera lika bra i kalla förhållanden som i varma – de ska även kunna hålla luft bra och kunna expandera och sedan krympa tillbaka igen. Materialet som finns i cykelslangar är till största del butyl som är en syntetiskt plast.

Schwalbe har utvecklat en egen process för att kunna återvinna och återanvända butylen i gamla cykelslangar. För att få tillbaka cykelslangarna till fabriken har de gjort det enkelt och gratis för cykelbutiker och cykelverkstäder att skicka tillbaks dem. Detta program finns i flera länder, bland annat i Tyskland. Processen för att förnya slangarna är så bra att det inte finns någon kvalitetsförsämring i butylen och den används sedan som råmaterial i de nya slangarna.

Denna metod har används i flera år och nästan 6 miljoner slangar har kunnat återvinnas sedan 2015.

20% av gummit i Schwalbes standardslangar består utav återvunnet material. Här hittar du alla slangar från Schwalbe som passar allt från barncyklar till landsvägscyklar.

Frakt

Frakt från 59 kr

Tungt och skrymmande 199 kr

Galet snabba leveranser

Svenskt bolag med svenskt lager ger snabba leveranser i hela landet.

Välkända varumärken

Cykeltillbehör från världens bästa varumärken.

Enkla betalningar med Klarna

Trygga, enkla och säkra betalningar med Klarna.