Din varukorg

Galet snabba leveranser

Enormt utbud av cykeltillbehör

Frakt från 59:-

Intervju med Schwalbes MTB produktchefer: Decade of Super

Schwalbe har precis lanserat en helt ny serie däck för mountainbikedäck. Super Downhill, Super Gravity, Super Trail, Super Ground och Super Race. I den här artikeln återger vi en intervju med Schwalbes MTB-produktchefer Carl Friedrich Kämper och Robert Mennen.

Carl Friedrich Kämper och Robert Mennen har båda varit med och tagit fram Schwalbes hela nya range av mountainbike-däck. De är båda aktiva åkare och har bidragit med sina erfarenheter till de nya däcken. Läs gärna mer om de nya konstruktionerna och alla nya däck i vår artikel Schwalbe nya MTB-däck 2021: ”THE DECADE OF SUPER”

Carl och Robert… Ni är produktutvecklare för MTB-däck hos Schwalbe. Först och främst, varför är stommen så viktig för hur ett MTB-däck beter sig och hur det presterar?

Carl: För att uttrycka sig enkelt… stommen avgör däckets egenskaper precis som profilen eller gummiblandningen. Du kan jämföra stommen med en människas skelett. Du kan inte se konstruktionen men den stöttar och håller allt samman.

Ett exempel på Schwalbes nya stommar: Super Downhill

Så det betyder alltså att stommen har en betydande påverkan på däckets speciella karaktärsdrag och personlighet?

Robert: Stommen bestämmer prestanda, punkteringsskydd och vikt för ett MTB-däck. Det är därför det är så extremt viktigt för dig som en mountainbiker att välja en väl matchad stomme och konstruktion för de förutsättningar som råder när du cyklar. Alla vet hur svårt och komplext det kan vara att välja rätt däck.

Så de nya namnen på era konstruktioner och stommar kan hjälpa till att förenkla valet av däck?

Schwalbes nya MTB-däck och namnen på konstruktionerna
Schwalbes nya MTB-däck: Namnen styrs av cyklistens behov och applikation

Robert: Exakt! Vi på Schwalbe är kända för att vara innovativa. Det är många i MTB-communityn som vet det och vi belönas med deras stora förtroende. Men i diskussioner med cyklister och inom cykelindustrin får vi ofta höra att många skulle vara tacksamma om de slapp jämföra en massa tekniska detaljer som EPI värden, stommars olika uppbyggnad osv. Det gäller faktiskt både nybörjare och experter, butiker och egentligen alla som använder våra däck som vill ha ett enkelt och intuitivt system att förhålla sig till. Nu har vi skapat något som mycket snabbare går att använda för att hitta en perfekt setup för varje åkares behov.

OK. Så ert nya system är ett stort steg framåt… Till exempel om jag nästan alltid kör trail skall jag alltså förstå att Schwalbe MTB-däck med Super Trail är en perfekt lösning på mina behov?

Schwalbe Super Trail – namnet hjälper dig att välja

Carl: Ja! Vårt mål var att göra namnen på alla de olika typerna av konstruktioner så självförklarande som möjligt. På så vis kan även absoluta nybörjare nu hitta en stomme som passar deras åkning snabbt och enkelt. Oavsett om det är Downhill, Trail eller Race som är deras fokus hjälper namnen hen att välja. Man skall inte glömma att MTB-åkare föredrar att lägga tiden på cykeln snarare än på att förstå tekniska detaljer.

Men ni har också uppdaterat och genomarbetat konstruktionen av era MTB-däck ner till minsta detalj?

Carl: Ja det har vi. Syftet med uppdateringen – förutom att göra det enklare att välja – var att göra alla våra konstruktioner anpassade till framtiden inom mountainbiking. Utvecklingen och differentieringen av MTB-världen går fortfarande snabbt framåt. Därför har vi analyserat varje design baserat på deras respektive användningsområde och cyklisternas behov. Vi har lagt oräkneliga timmar på utveckling och tester för att optimera programmet ner till sista detaljen. I princip är det så här: det bästa mönstret och den bästa gummiblandningen ger dig ganska lite glädje om inte stommen matchar perfekt både med däcket och dina behov. Det är samspelet mellan mönstret, gummit och konstruktionen som gör ett däck. Det har vi tagit fasta på.

En fråga till: Schwalbe introducerar de nya konstruktionerna under måttot ’The Decade of Super’. Varför?

Robert: Med det här budskapet visar vi att Schwalbe – trots all hänsyn till detaljerna – har ”the big picture” i åtanke. Vi vill både inspirera MTB-communityn och sätta nya standards. Inte för nästa säsong utan för en mycket längre tid framöver. Klassikern Nobby Nic är ett bra exempel på det. På samma sätt kommer ’The decade of Super’ finnas med oss under lång tid framåt.

Vi tackar Carl och Robert för intervjun och ser fram emot ett nytt decennium… THE DECADE OF SUPER!

Faktaruta: Carl och Robert och vad de cyklar på
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Frakt

Frakt från 59 kr

Tungt och skrymmande 199 kr

Galet snabba leveranser

Svenskt bolag med svenskt lager ger snabba leveranser i hela landet.

Välkända varumärken

Cykeltillbehör från världens bästa varumärken.

Enkla betalningar med Klarna

Trygga, enkla och säkra betalningar med Klarna.