Filtrera

Visar 1–24 av 418 resultat

Visar 1–24 av 418 resultat

När passar cykeldäck med allroundmönster?

Generellt kan man säga att ju mer asfalt du skall cykla på, desto mindre mönster vill du ha på dina cykeldäck. Om man endast skall cykla på asfalt är det bästa valet så kallade slicks. Du hittar alla våra slicks eller däck med mönstertypen minimalt mönster här. Om du istället cyklar mestadels på stig eller grusväg är det bättre att välja ett däck med mönstertypen grovt mönster. Du hittar alla våra cykeldäck med grovt mönster här.

Det finns tre aspekter som är viktiga att tänka på när det kommer till mönster på cykeldäck: grepp, hållbarhet och rullmotstånd. Generellt kan man säga att ju hårdare gummiblandning, desto bättre beständighet, och ju mjukare gummiblandning desto bättre grepp.

Av alla däck med allround-mönster finns det däck som närmar sig slicks mer och mer, och däck som närmar sig mountainbike eller grovt mönster mer och mer. Försök välja ett däck som är närmare det ytterlighetsläge du själv tror stämmer överens med din cykling. När du kikar på våra produkter skall du tänka att ju närmare 100% asfalt, desto mindre mönster och tvärtom. Ett däck med mindre mönster ger lägre rullmotstånd och bättre grepp på asfalt. När du däremot cyklar med ett däck med inget eller väldigt lite mönster på en grusväg eller på en stig kan du uppleva ett väldigt dåligt grepp. Om du skall cykla både på grusväg och asfalt kan du välja ett däck som har ett mönster mittemellan slicks och mountainbike däck.

Vattenplaning på cykel?

En sak som du inte behöver tänka på är risk för vattenplaning. En cykel kan aldrig uppnå en hastighet där vattenplaning kan vara en risk. Det finns bedömare som menar att en cykel inte uppnår vattenplaning förrän i hastigheter på över hundra kilometer i timman. Därför får mönstret på cykeldäck aldrig en påverkan på hur bra däcken transporterar bort vatten på samma sätt som ett bildäck skall göra det. Ett cykeldäck är helt enkelt för smalt i relation till vikt och hastighet, och därför skär cykeldäcket igenom vilken vattenansamling som helst och kommer därefter ner till underlaget.