Galet snabba leveranser

Enormt utbud av cykeltillbehör

Frakt från 59:-

Lås till barnvagn

Det fanns nog en tid när man kunde ställa sin barnvagn utanför affären. Idag bör man nog inte göra det – det stjäls barnvagnar som aldrig förr. I Stockholm försvinner det 750 barnvagnar om året. I den här artikeln guidar vi dig till de bästa låsen för barnvagnar.

Inledning

En barnvagn är en otroligt fiffig uppfinning – när man har små och skall ut och röra sig är det en miljard attiraljer man behöver ha med sig och barnvagnen är den perfekta kompanjonen för detta. Tyvärr är den också stor, otymplig och inte helt enkel att ta med sig in överallt. Det kanske inte finns hiss dit man skall, eller man kanske inte får ta med barnvagnen in i butiken osv. I detta inlägg tar vi upp lite snabba tips för dig som vill öka chanserna behålla dig barnvagn.

obevakad barnvagn
En obevakad barnvagn är väldigt stöldbegärlig

Förvaring av barnvagn

Om du bor i villa eller har möjlighet att förvara barnvagnen mindre synligt är det naturligtvis att föredra. Det kan vara inomhus, i ett förråd eller liknande eller kanske i en trappuppgång innanför en låst ytterdörr. Tänk dock på att utrymmet bör ha en jämn temperatur och inte för fuktigt – annars kan risk för mögel uppstå. Om barnvagnen står på en plats som andra har tillgång till – även i en trappuppgång – bör man låsa fast den för att minska risken för stöld.

Att ställa ifrån sig sin barnvagn

När du ställer ifrån dig barnvagnen på offentliga platser – även för korta stunder – behöver du låsa fast den. Använd gärna en plats avsedd för barnvagnar eftersom det ofta rör sig mer folk på en sådan plats. Tillfället gör tjuven och desto mer ostört en tjuv kan jobba ju enklare blir det att stjäla barnvagnen. Finns det mycket folk i omlopp är det större chans att någon blir misstänksam om någon står en längre tid och “pillar” med en vagn utan barn.

Olika barnvagnslås för olika situationer

Om du ställer ifrån dig barnvagnen för en kort tid räcker det med ett lås som stoppar opportunisten. Den tjuv som ser en olåst barnvagn och bara går iväg med den är den enklaste att stoppa. I det här läget rekommenderar vi någon form av kättinglås, vajerlås eller spirallås. Då kan du låsa fast vagnen kring något fast – en lyktstolpe eller ett staket.

Låset bör vara enkelt att använda och smidigt att packa ner – det gör att du alltid tar med dig låset. Det är ingen dum ide att ha ett färgstarkt lås eftersom det då lättare syns och går att identifiera som ett lås – det ger en avskräckande effekt. Du bör då titta på kättinglås, vajerlås eller spirallås.

Populära kätting-, vajer- och spirallås

Om du ställer ifrån dig barnvagnen för en längre stund, eller om du måste ställa den på en plats som är lite mer undanskymd rekommenderar vi istället ett ännu säkrare lås. Då kan du investera i ett dyrare lås. I så fall rekommenderar vi ett godkänt cykellås som lås – till exempel ett bygellås. Se alla godkända cykellås här.

Populära godkända lås

Några sista tips

  • Tänk på att inte lämna föremål som kan vara intressanta för en eventuell tjuv synligt i vagnen.
  • Kolla gärna vad som gäller med just ditt försäkringsbolag i förebyggande syfte när det gäller försäkring mot stöld av barnvagn.
  • Var noga med att spara kvitton på ditt köp av din barnvagn. Att märka vagnen är också ett bra sätt att bevisa att den är din.
  • Om du köper en begagnad barnvagn bör du vara medveten om att om den visar sig stulen kan den bli beslagtagen utan att du får pengar tillbaka. Var därför extra noggrann vid köpet och be säljaren om legitimation. God tro gäller inte längre för den här typen av köp.
  • Tänk på att barnvagnstjuvarna har koll på var det finns många barnvagnar. Utanför BVC, olika typer av lekland eller barnbion. Var extra försiktig där.

Lycka till med din barnvagn – och med barnauppfostran 😀

barnvagn i skogen
Med rätt lås kan du ställa ifrån dig barnvagnen på de flesta ställen.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Frakt

Frakt från 59 kr

Tungt och skrymmande 199 kr

Galet snabba leveranser

Svenskt bolag med svenskt lager ger snabba leveranser i hela landet.

Välkända varumärken

Cykeltillbehör från världens bästa varumärken.

Enkla betalningar med Klarna

Trygga, enkla och säkra betalningar med Klarna.