Galet snabba leveranser

Enormt utbud av cykeltillbehör

Frakt från 59:-

MET Manta MIPS – årets nyhet inom cykelhjälmar?

Det ryktas om att MET inom kort ska släppa en ny variant av den omåttligt populära modellen Manta – nu med MIPS. Vi har inte fått se Manta MIPS ännu, men i detta inlägg går vi igenom våra gissningar om den nya cykelhjälmen.

Den ”gamla” varianten: MET Manta

MET är ett av våra absoluta favoritmärken när det kommer till cykelhjälmar. De tillverkar enbart cykelhjälmar, och det enorma fokuset har gjort att de lyckats tagit fram ett antal otroliga modeller. En av dessa är MET Manta.

MET själva kallar den för den mest aerodynamiska landsvägshjälmen (med handen på hjärtat är MET inte så bra på svenska, så de kallar den egentligen för ”The most aerodynamic road helmet”). Vi och många landsvägscyklister är benägna att hålla med. Det är verkligen en otrolig hjälm för landsvägscykling, och trots att den har några år på nacken står den helt klart väldigt högt upp på topplistor för aero-hjälmar.

Med en solklar plats på topplistorna, en vikt på 200 gram och en aerodynamik som (enligt MET) sparar dig 10 watt vid cykling i 50 km/h så kan man förstås fundera på varför man ens funderar på att uppdatera hjälmen. Svaret är förmodligen enkelt: säkerhet.

In kommer MIPS

MIPS är en relativt ny uppfinning som kraftigt ökar säkerheten för hjälmar i allmänhet och cykelhjälmar i synnerhet. Såhär beskrivs MIPS ofta:

MIPS skyddar hjärnan mot den rotation som uppstår vid en krasch. Rotationsvåldet mot hjärnan kan orsaka de mest allvarliga hjärnskadorna. Med MIPS kan ytterdel och innerdel glida relativt mot varandra, reducera rotationen och motverka skador på huvudet och hjärnan. Tester och studier visar att MIPS reducerar kraften avsevärt och minskar risken för en allvarlig hjärnskada.

MIPS gör alltså att din hjärna klarar sig avsevärt bättre vid en krasch. Risken för hjärnskador vid en cykelkrasch ökar förstås med hastigheten – så att göra en aerohjälm för landsvägscykling med MIPS förefaller vara ett enormt logiskt beslut.

Manta MIPS – Aero + MIPS = sant

Utifrån den suddiga bild vi har fått tillgång till förefaller det som att MET Manta MIPS är något så enkelt (men briljant) som en exakt likadan hjälm som den klassiska Manta, men med en avsevärt högre säkerhet. För dig som har behov av en aerohjälm – dvs. cyklar snabbt som tusan – är detta en otroligt bra nyhet.

Håll ögonen öppna – snart lanseras MET Manta MIPS!

Uppdatering: nu har den äntligen släppts. Kolla in MET Manta MIPS här eller klicka direkt till produkterna nedan.

Frakt

Frakt från 59 kr

Tungt och skrymmande 199 kr

Galet snabba leveranser

Svenskt bolag med svenskt lager ger snabba leveranser i hela landet.

Välkända varumärken

Cykeltillbehör från världens bästa varumärken.

Enkla betalningar med Klarna

Trygga, enkla och säkra betalningar med Klarna.