Filtrera

Visar 1–24 av 221 resultat

Visar 1–24 av 221 resultat

Hjälmar för elsparkcyklar – ett måste när du kör elscooter

På bara några år har elsparkcyklar, eller elscooters, blivit ett av de vanligaste transportmedel i våra städer. Visst kan det vara smidigt och bekvämt att kunna susa iväg utan att behöva planera i förväg. Dock bör man i alla hänseenden bära hjälm. En elsparkcykel kan komma upp i hastigheter på upp till 30 km/h vilket är att likna vid en vanlig cykel. Med andra ord måste du ha bära cykelhjälm. Och eftersom uthyrarna inte har möjlighet att erbjuda hjälmar ligger ansvaret på dig som elsparkcyklist att skydda ditt huvud.

När det kommer till barn under 15 år så är de enligt lag skyldiga att bära hjälm när de åker elscooter och elsparkcykel. Till barnhjälmar.

Välja rätt hjälm till elsparkcykel – tänk på detta

Spontanitet och enkelhet är två av de viktigaste skälen till att elsparkcyklar blivit så populära. Om du tar dig fram på elsparkcykel flera gånger per dag behöver du bära med dig en hjälm att använda vid behov. Gör därför det till en vana att varje morgon spänna fast hjälmen på din ryggsäck eller stoppa ner i väskan. 

Således behöver du en cykelhjälm som du helst ska glömma bort att du bär med dig. I den här kategorin har vi valt ut hjälmar anpassade för stadstrafik som har egenskaperna av att vara både lätta och nätta. För att ta vara på den senaste teknologin är även en MIPS-hjälm värd att överväga.

Vidare är det viktigt att välja en cykelhjälm som passar ditt huvud. Mät ditt huvud med ett måttband och filtrera fram din storlek i menyn till vänster. 

Givetvis går det lika bra att använda cykelhjälmar från någon av våra andra kategorier. Huvudsaken är att du är skyddad. Fler tips på hur du skyddar dig i trafiken kan du läsa om här