Filtrera

Endast ett sökresultat

Endast ett sökresultat

Mer information om Schwalbe Road Cruiser Plus

Sedan 2018 har den tyska cykeldäcktillverkaren Schwalbe tillverkat däck av återvunnen gummi. Den nya gummiblandningen heter Schwalbe Green Compound och används till slitbanan på däcken och är helt tillverkad av förnyelsebara och återvunna råmaterial. Idén bakom denna gummiblandning är att cykling och återvinning (eller som de så fyndigt blir på engelska: cycling and recycling) borde hänga samman i ett intimt samspel och ekosystem.

Huvuddelen av rågummit i dessa däck kommer från hållbart odlade gummiträd. Resten kommer från återvunnet gummi från gummihandskar och dörrtätningsgummi. Eftersom slitbanan är den stora majoriteten av gummi på ett däck erbjuder den också den största uppsidan vid återvinning. Schwalbes produktchef för touring-däck förklarar att slitbanan normalt är 70-80% av gummit på ett däck och därför är återvinningen och hållbarheten en stor faktor för att göra däckproduktion mer klimatvänlig.

Genom att använda återvunnet material använder vi mindre gummi och mindre energi. Man har också slutat använda kol för att svärta däcket. Genom att applicera denna gummiblandning i ett av de stora toppsäljarna hoppas Schwalbe få ett större genomslag och man hoppas att rulla ut Green Compound till fler däckserier framöver.

Ännu mer information

Schwalbe Road Cruiser Plus är en serie av cykeldäck från Schwalbe. I vårt ordinarie sortiment har vi 6 st Schwalbe Road Cruiser Plus-däck. De rekommenderade priserna går mellan 299:- och 359:-. Hos Tooorch är däcken dock oftast billigare än så – och vi har dessutom världens enklaste prisgaranti.

Alla däck i Schwalbe Road Cruiser Plus är av typen Däck för slang. Däcken i serien är tillverkade för flera olika hjulstorlekar: 28″, 26″, 24″ och 20″. Det finns många dimensioner av däcken i denna serie, nämligen: 47-622, 47-559, 47-507, 47-406, 42-622 och 37-622.

Alla Schwalbe Road Cruiser Plus-däck är godkända för elcykel. Inget av däcken i serien är vikbara. Alla Schwalbe Road Cruiser Plus-cykeldäck har reflexrand vilket är det absolut bästa sättet att bli sedd av bilister och andra trafikanter. Bredden på däcken i den här serien är varken smala (25 mm eller smalare) eller breda (50 mm eller bredare), utan det här är däck i bredder som passar bra för allroundcykling, pendling och stadscykling.