Filtrera

Visar 1–24 av 41 resultat

Visar 1–24 av 41 resultat

Ange fullständig dimension så är du säker

Eftersom du har landat på denna sidan förstår vi att du söker slang till en cykelhjul som är 27″. För att vara riktigt säker på du köper den rätta slangen behöver ange både bredd och diameter. Dessa två tillsammans anger ett mått i millimeter som kallas ETRTO. Denna dimension står alltid på sidan av däcket.

Vi uppger alltid ETRTO på alla däck och slangar som vi säljer. ETRTO är en förkortning på European Tire and Rim Technical Organization och de fastställde en standard för att mäta däck som skulle vara helt säker ur perspektivet att däcken skall passa fälgen – och slangen skall passa däcket. Det här är det enda måttet på marknaden som är helt korrekt att använda eftersom det anger både bredd och diameter. Diametern anges dessutom vid däckets inre del vilket gör att den talar om huruvida däcket passar en viss fälg. Om du bara använder hjulstorlek – dvs. endast diameter – vet du inte om slangen passar till bredden på ditt däck.

När du kikar på slangarna kommer du att se att det finns flera olika siffror på kartongen. Det står oftast något i stil med 27″ 18/25-622/630.  27″ betyder 27 tum och siffran indikerar ytter-diametern på däcket som slangen skall passa till. 18/25 indikerar att denna slang fungerar bra på alla däck mellan 18 och 25 millimeter breda. 622/635 indikerar att slangen fungerar till däck som är från 622mm till 635mm i innerdiameter. Just 27″ är 630mm så denna slang skulle fungera fint.

Det bästa är att köpa en slang som håller sig inom de intervall som tillverkaren har angett i namnet. Då är du säker på att slangen är den rätta och du slipper risk för klämning mellan fälg och däck, eller punktering för att du tvingas överpumpa en för smal slang.

Det är viktigt att välja rätt ventiltyp

När du hittat den rätta dimensionen måste du också säkerställa att du får en slang med den ventilen som du hade på din gamla slang. Det finns olika ventiler på marknaden och de är olika breda – det betyder att hålet i din fälg är olika stort beroende på vilken ventil du har. Om du skulle råka välja en ventil som är för tjock eller bred kommer den inte att gå att få igenom hålet.

Motsatsen är bättre men inte optimal – det går att stoppa in en racingventil i hålet för en bilventil, men det finns en risk att slangen skadas vid det lite större hålets kant. Det finns tre olika ventiltyper. Bilventil (AV), racerventil (SV) och cykelventil (DV). Läs mer om ventiler här.