Galet snabba leveranser

Enormt utbud av cykeltillbehör

Frakt från 59:-

Cykelquiz

Hur mycket kan du om cyklar och cykelsport?

 

Härliga cykelleder, spännande äventyr i skogen, ett smidigt sätt att ta sig till jobbet och den folkkära tävlingen Tour de France. Ja detta och mycket tackar vi idag cykeln för. Att cykla är billigt, smart, miljövänligt och erbjuder en daglig dos av motion. Varje år görs ungefär en miljard cykelresor i Sverige, vilket innebär att var tionde resa är en cykeltur. 

Många vill ta åt sig äran för tillverkningen av den första cykeln. Vissa påstår att Leonardo da Vinci skissade på en under sin tid, men detta stämmer förmodligen inte. Processen som lett fram till den cykel vi tar oss runt på idag är lång och många uppfinningsrika personer har haft ett finger med i spelet. Efter benskakare och höghjulingar utvecklades säkerhetscykeln i England på 1870-talet och under 1890-talet var den i princip färdigkonstruerad. En viktig roll hade irländaren John Boyd Dunlop. Han provade att sätta en luftgummiring runt hjulet på sin sons trehjuling. 

Idag tillverkas specialkonstruerade cyklar för olika cykeltävlingar på landsväg, banor inom- och utomhus, samt i terräng. Bland dessa mountainbike-, BMX och cykelcrosstävlingar. Den mest välkända tävlingen är Tour de France, ett spännande etapplopp som äger rum i Frankrike varje år. 

 

Är du nyfiken på hur mycket du kan om cykeln och om cykelsport? Testa dina kunskaper i vårt cykelquiz.

Frakt

Frakt från 59 kr

Tungt och skrymmande 199 kr

Galet snabba leveranser

Svenskt bolag med svenskt lager ger snabba leveranser i hela landet.

Välkända varumärken

Cykeltillbehör från världens bästa varumärken.

Enkla betalningar med Klarna

Trygga, enkla och säkra betalningar med Klarna.