Filtrera

Visar 1–24 av 101 resultat

Visar 1–24 av 101 resultat

Bell – märket med passion för fart 

Märket Bell är kanske mest känt för sin brinnande passion att ta fram hjälmar för den som gillar fart och tuffa utmaningar. Utöver cykling av olika slag inriktar de sig även på motorsport, såsom racing och motocross, vilket gör att de har en bred erfarenhet av att ta fram hjälmar med stort fokus på säkerhet.  

Gott om säkra och komfortabla lösningar i Bells hjälmar

I Bells sortiment av cykelhjälmar, kan du hitta smarta funktioner som höjer både säkerhet och komfort. MIPS är ett svenskt system som har tagits fram för att minska det så kallade rotationsvåldet mot hjärnan som kan uppstå när man slår i huvudet från sidan. Om du har möjlighet, kan det vara klokt att välja MIPS, eftersom sneda slag mot huvudet ofta orsakar värre skador jämfört med slag som kommer rakt mot huvudet. 

En annan funktion som kan öka säkerheten är möjligheten att justera passformen. Du kan ofta justera hjälmen så att den passar just ditt huvud ännu bättre. Men, tänk på att hjälmen fortfarande ska vara i rätt storlek eftersom det endast går att justera passformen en viss del. Innan du väljer storlek kan vi därför tipsa om att läsa mer om hur du mäter vilka huvudmått du ska gå efter. 

Komfortabla lösningar finns det gott om i Bells cykelhjälmar. Beroende på vilken typ av cykling du ägnar dig åt, är hjälmarna utrustade med små detaljer som gör stor skillnad. Avtagbara kindkuddar som du enkelt kan tvätta om du har kört ett par tuffa downhill-åk, eller ett integrerat skydd i pannan som leder bort eventuella svettdroppar från ögon och goggles, är bara två av många exempel. 

Vill du visa upp dina skills för andra? Välj då en hjälm som har ett integrerat fäste för actionkamera!  

Bell cykelhjälm för barn

Bell har även ett stort utbud av cykelhjälmar för barn. För att öka chanserna att ditt barn använder sin cykelhjälm, är det bra om att välja en modell som faller barnet i smaken. Bell har tagit fram många olika färger, allt från färgglada varianter i rosa och gult, eller med neutrala i svart. Använd gärna vårt filter för att filtrera ut ditt barns favoritfärg. 

För att ditt barn ska få en så säker hjälm som möjligt, kan vi rekommendera en hjälm med grönt spänne och MIPS. Det gröna spännet knäpps upp av sig själv om barnet fastnar hängandes i hjälmen, men går inte upp om barnet ramlar med cykeln. MIPS fungerar på samma sätt i barnhjälmar som vuxenhjälmar, och rekommenderas oavsett ålder. Läs gärna mer om cykelsäkerhet, så att du och ditt barn är så bra utrustade som möjligt! 

Få hem din hjälm från Bell galet snabbt

Vi på Tooorch tycker givetvis inte att du ska behöva vänta länge på att få hem din hjälm och vår ambition är att leverera på 2-3 dagar. Om du bor på glesbyggden kan det tillkomma en dag eller två, men vanligtvis kan du räkna med att vi är galet snabba på att skicka hem varorna till dig! 

Alla våra cykelhjälmar är CE-märkta och godkända i Sverige. Du kan alltså känna dig säker oavsett om du väljer en cykelhjälm från Bell något annat de ledande märkena inom cykelsäkerhet. Kika gärna in andra populära produkter från märken som ABUS, Giro och MET.