Här hittar du alla våra produkter från holländska BBB. De har ett stort sortiment med över 1500 olika cykeltillbehör – allt från cykelpumpar och pumptillbehör, cykelväskor, verktyg, pedaler och cykelhjälmar. De tillverkar produkter med god byggkvalitet till rimliga priser – prylar som gör jobbet helt enkelt.
Vi har ett stort sortiment tillbehör från BBB till riktigt bra priser (med en superenkel prisgaranti) och GALET snabba leveranser.
Visar 1–24 av 113 resultatSortera efter popularitet
Stöldskyddsföreningen, SSF, tar fram normer och krav för vad som krävs för att ett cykellås skall bli godkänt/certifierat. Försäkringsbolagen kräver att du har ett godkänt cykellås för att hemförsäkringen skall gälla. Vi rekommenderar därför att du alltid ska ha minst 1 godkänt lås till din cykel.
Komplettera gärna ditt godkända lås med ett eller flera lite enklare lås. Det räcker med 1 godkänt lås per cykel.
Generellt är lås med nyckel säkrare än lås med kod (kombinationslås). Kodlås är dock väldigt smidiga - inte minst för de lite yngre. Komplettera gärna ditt godkända lås med ett enklare kodlås - då har du ett tryggt skydd mot tjuvar men slipper ha två nycklar.
Att köpa cykelhjälm på nätet är faktiskt väldigt lätt - ta reda på omkretsen på ditt huvud och välj en hjälm som passar just det måttet. Mät ditt huvuds omkrets där det är som störst. Detta är oftast mitt på pannan. Avrunda uppåt till närmsta centimeter.
Har du inte tillgång till ett måttband kan du t.ex. använda ett snöre som du sedan mäter med en linjal eller tumstock.
Eftersom det viktigaste med en cykelhjälm är att du har den på dig är det viktigt att du trivs med utseendet. För att förenkla att hitta en hjälm vars design tilltalar dig har vi klassificerat alla hjälmar i en stil. Gränsen är ofta hårfin - men nedan ser du de stilar vi har använt oss av.
Klassisk
Cykelhjälmar i klassisk stil är oftast låga, avlånga och har många ventilationshål.
Modern
Moderna cykelhjälmar är rundare än de klassiska hjälmarna, men ser inte riktigt lika avskalade och "tuffa" ut som skatehjälmarna.
Skate
Hjälmar i skatestil är runda, höga och har merparten av ventilationshålen på ovansidan av hjälmen.
Fullface
Fullface-hjälmar täcker hela ansiktet, och används därför i princip bara för tuffare MTB-cykling.
Aero
Racerhjälmar som är byggda för att ge minimalt luftmotstånd.
Inom cykelvärlden finns det ofta ett antal olika standarder - men när det gäller pedaler är det enkelt: 99% av alla pedaler och 99% av alla cyklar (vevarmar) har samma gänga (9/16"). Vi kallar den därför för standard.
De övriga 1% har en engelsk gänga. Om du har en sådan vet du om det.
Det finns ett antal typer av pedaler. För vanlig cykling rekommenderar vi helt enkelt standardpedaler.
Standardpedal: den typen av pedaler som sitter på vanliga hederliga vardagscyklar
Plattformspedal: en platt pedal gjord för att cykla mountainbike med. Den har "piggar" som sticker upp för att ge ökat grepp. Bör användas med cykelskor avsedda för just plattformspedal.
Cliplesspedaler: pedaler där du "klickar fast" skon. De kallas ofta lite felaktigt för clipspedaler. Det finns en mängd standarder för själva ifästningen, men de vanligaste är Shimanos SPD (för mountainbike och pendling) och SPD-SL (för landsvägscykling).
Kombipedaler: en pedal som på ena sidan är clipless, men på andra sidan är en standarpedal. Detta är mycket smidigt och populärt bland pendlare, eftersom man kan klicka i när man pendlar men om du bara ska ta en kort sväng till affären så kan du ha vanliga skor på den sidan utan clips.
Klossen är den del som fäster skon på cykelpedalen. Det finns ett antal varianter av klossar. Om du har cykelskor med klossar, men inte vet exakt vilken så har du med 99% säkerhet SPD.
De vanligaste typerna är:
SPD: fästs med 2 hål i skon. Används för primärt MTB, pendling och spinning, men även för gravel (ibland) och landsvägscykling (sällan)
SPD-SL: fästs med 3 hål i skon. Används för landsvägscykling.
När du ska köpa en cykelpump är det absolut viktigaste att den passar den ventil du har på din cykel. Med detta filter visar du enkelt de cykelpumpar som passar just din ventil. På bilden nedan ser du hur de olika ventiltyperna ser ut.
Alla cykelstyren är har 22.2 mm i diameter i ändarna.
Vissa styren är 31.8 mm i mitten på styret, och smalnar sakta av och blir 22.2 mm i ändarna. Dessa styren sitter oftast på mountainbikes och sportcyklar.
Om du är osäker på diametern på ditt styre rekommenderar vi att du väljer en ringklocka som passar båda diametrarna - på så vis är du 100% säker på att ringklockan passar din cykel.