Filtrera

Visar alla 9 resultat

Visar alla 9 resultat

Giro Syntax MIPS är en av våra absolut mest populära hjälmar

Giro Syntax MIPS är en av de mest säljande hjälmarna i vårt sortiment. Vi tror det beror på att den har en grym balans mellan pris, prestanda, säkerhet, passform, vikt och design. Du läser det här så du kanske håller med 🙂

Att köpa Giro Syntax MIPS online

Vi på Tooorch tycker att det är enkelt att köpa cykelhjälm på nätet – klart vi tycker – det är ju vårt jobb. För att du skall känna likadant gör vi allt vi kan för att göra det enklare för dig.

Så här gör du för att vara säker på att välja rätt storlek på din Giro Syntax:

  1. Mät ditt huvuds omkrets – ett måttband är bäst men du kan också ta ett snöre som du sen mäter med linjal. Du skall  mäta där omkretsen är som störst.
  2. Avrunda ditt mått uppåt till närmaste hela centimeter.
  3. Välj hjälm efter ditt huvudmått. Som du ser anger vi alltid vilket måttspann varje hjälm passar till – Giro Syntax är inget undantag.

Som vanligt har du möjlighet att returnera och byta hjälmen om det skulle vara någots om inte blev som du tänkt dig – men med ovanstående guide bör du hamnar perfekt.

Perfekt passform

Giro Syntax MIPS har ett avancerat system för passning som gör att det är enkelt att få till en skön passform. Hjälmen skall sitta tajt – men inte så tajt att du får huvudvärk.

På baksidan av hjälmen – i nacken – sitter det en ratt som är en del av systemet ”Roc Loc 5 Air MIPS” som är en kombination av passningssystemet och säkerhetssystemet MIPS.

Med ratten på Roc Loc 5 skruvar du uppåt eller neråt vilket får spännbandet att expandera eller dra ihop sig tills hjälmen sitter perfekt.

En snygg tajt hjälm som inte sticker upp

En del hjälmar på marknaden blir ganska höga ovanför huvudet. Det beror på att man skall få plats med både hjälm, passningssystem och MIPS och därför bygger hjälmen på höjden. Inte Giro Syntax MIPS. Eftersom man har integrerat – byggt ihop – MIPS-systemet och passningssystemet i en praktisk enhet har man lyckats göra den här hjälmen tajtare och lägre än andra hjälmar.

Du får en lika säker hjälm med lika bra passform – men en hjälm som är lägre och snyggare.

En allsidig hjälm

Vi tror att en av de stora fördelarna med Giro Syntax MIPS är dess allsidighet. De flesta cyklister är nog inte bara en typ av cyklist – man är inte bara landsvägscyklist,bara mountainbiker eller bara pendlare. De flesta av oss har kanske dessutom mer än en cykel i garaget och ser fördelen med att kunna använda samma hjälm oavsett om man skall ut i skogen, cykla gravel eller rentav landsväg.

Med Giro Syntax MIPS har du täckt in det mesta – hjälmen är lika säker i skogen som den är på asfalt och med tidlös klassisk design passar den över hela spannet av olika cykelaktiviteter.

En hållbar slitvarg

Giro Syntax MIPS är tillverkad för att hålla länge. Som alla moderna och lite finare hjälmar är den gjuten i ett stycke. Man lägger ett hårt skal av polykarbonat i botten av formen och gjuter EPS’n (det stötupptagande skummet) så att de två smälter ihop till en enhet.

Detta gör att hjälmen sitter ihop stadigt och att stötupptagningen kan ske effektivt. Genom att använda ett hårt yttre skall klarar hjälmen mer omild behandling utan att den därför blir mindre säker.

Extra säkerhet – MIPS

MIPS står för Multidirectional Impact Protection System och är ett system som syftar till att minska risken för hjärnskador vid sneda islag som ofta skapar rotationskrafter inne i huvudet.

Statistiken visar att det är vanligare med sneda islag än linjära islag, och just vid sneda islag ökar risken för rotationsskador. Hjärnan ligger rimligt löst innanför skallen – just för att hjärnan skall kunna rotera något vid islag och på så sätt skydda sig själv. Men vid stora krafter räcker inte kroppens eget system. Med MIPS kan ditt huvud fortsätta röra sig inne i hjälmen med upp till 15 mm i alla riktningar vilket tillsammans med kroppens eget system gör att risken för skador minskar betydligt.

Extra säkerhet – mer skydd i sidor och i nacke

Giro Syntax MIPS är en cykelhjälm med extra mycket täckning av sidor och nacke – materialet går helt enkelt längre ner vilket ökar ditt skydd. Man har konstaterat att det är i nacken och på sidorna – runt öronen och i tinningarna – som cyklister är extra känsliga. Därför har man i den här hjälmen sett till att öka skyddet för att få en säkrare hjälm.

Ventilation – bäst att hålla huvudet kallt

Giro Syntax MIPS är en serie väldigt välventilerade hjälmar. I de dyraste finaste hjälmarna vill man såklart kombinera låg vikt med god ventilation – men ju mer material man tar bort och ju mer ventilationskanaler man skapar, desto större är risken att man kompromissar bort säkerheten. Med Giro Syntax MIPS har man hittat en perfekt balans mellan säkerhet och ventilation – och ändå bibehållit den låga vikten.

Genom att utveckla hjälmen med tester i vindtunnlar och hitta ett bra luftflöde får man ut en högre grad av luftflöde och därmed bättre ventilation. Det hårda materialet gör att säkerheten inte tummas på.