Filtrera

Visar alla 20 resultat

Visar alla 20 resultat

Ange dimension för att vara säker

Du söker en slang till ett däck som är 24″. Utmaningen är att denna information inte är tillräcklig för att veta att du får exakt rätt slang. Tum är ett mått som pratar om däckets yttre diameter men lite beroende på hur brett däcket är kan detta vara missvisande. Framförallt behöver vi veta däckets bredd också.

Det räcker nämligen inte att ange hjulstorleken 24″. När du skall köpa slang är det bästa att titta på ditt däck och se vad det står där. När du hittat dimensionen kan du ange den i filtret ”Passar däckdimension” så visar vi garanterat passande produkter. Du skall leta efter dimensionen och siffrorna på däcksidan enligt följande format: 40-507.

Vi skriver alltid alla däckdimensioner enligt ETRTO-standard. ETRTO är en förkortning för European Tire and Rim Technical Organization och de instiftade ett sätt att mäta däck som skulle vara exakt, säkert och alltid leda till att man fick ett däck som passade på fälgen. Eftersom alla däck är olika breda och olika höga insåg ETRTO att det var dumt att prata om däckets ytterdiameter – eftersom ett brett däck automatiskt får en större dimension fast att den kanske passar på samma fälg som ett smalare mindre högt däck. Därför valde man att mäta däckets bredd i mm, samt däckets innerdiameter i mm. Om du hittar ETRTO måttet på ditt däck kan vi garantera dig att du får däck som passar till din slang!

På en slang eller på slangens kartong eller förpackning kan man läsa flera olika siffror. De kan se ut så här; 24″ 40/62-507.  24” står för 24 tum och siffran indikerar däckets yttre diameter. 40/62 indikerar bredden i mm på däcket i vilket slangen skall passa och slutligen står 507 för däckets inre diameter i mm. Det betyder att denna slang passar till däck med bredder mellan 40 och 62 millimeter och som har en inre diameter på 507 mm.

Välj gärna en slang som ligger inom ramen för de spann som tillverkarna anger. Det gör att slangen passar perfekt och du minimerar risken för onödiga punkteringar som beror på att slangen kläms eller för att du pumpar en för tunn slang för hårt.

Välj rätt ventil

Du bör välja en ventil som är likadan som den som satt på slangen som gått sönder. På så sätt är du säker på att ventilen passar i hålet på fälgen eftersom olika ventiler är olika tjocka. Det finns tre olika ventiltyper på marknaden för cykeldäck och slangar. Bilventil (AV), racerventil (SV) och cykelventil (DV). Läs mer om ventiler här.