Filtrera

Visar alla 6 resultat

Ange hela dimensionen istället för endast hjulstorlek

Eftersom du kommit hit betyder det att du söker slang till ett däck som är 22″ stort. För att vara säker på att få tag i en slang som passar perfekt till däcket behöver du ange dimensionen på ett sätt som innefattar även däckets bredd.

Alla däck har en notering på sidan som ser ut så här till exempel; 25-489. Det är en ETRTO-standard. ETRTO är en förkortning för European Tire and Rim Technical Organization och de hittade på ett sätt att mäta däck som skulle vara exakt, säkert och alltid leda till att man fick ett däck som passade på fälgen. Det mäter däckets bredd i mm och däckets innerdiameter i mm. Om du anger detta garanterar vi dig att de slangar vi visar passar till ditt däck.

Det smartaste är sålunda att kontrollera vad som står på ditt nuvarande däck – där står alltid dimensionen med både bredd och diameter i millimeter.

Det räcker därför inte riktigt att söka på hjulstorleken 22″ när du skall köpa slang. När du har hittat dimensionen kan du använda våra filter för dimension så är du säker på att få rätt! Ange dimensionen i filtret ”Passar däckdimension” så visar vi garanterat passande produkter.

Slangen och dess kartong har ofta många olika siffror på sig. De kan se ut så här; 22″ 25/28-489/501.  22” står för 22 tum och siffran indikerar däckets yttre diameter. 25/28 indikerar bredden i mm på däcket i vilket slangen skall passa och slutligen står 489/501 för däckets inre diameter i mm. Det betyder att denna slang passar till däck med bredder mellan 25 och 28 millimeter och som har en inre diameter på mellan 489 och 501 mm.

Det är en bra idé att köpa en slang som ligger i det intervall som slangtillverkaren anger i namnet på slangen. Då är man säker på att slangen kommer att passa perfekt. Det går ibland att använda slangar som är smalare eller bredare än vad som är korrekt. Det kan gå – men det kan också gå dåligt. Till exempel ökar risken för att slangen kommer i kläm mellan däckets kanttråd och fälgen vilket kan leda till punktering. Det kan också betyda att du måste pumpa slangen mycket mer än vad som är meningen (om slangen är för smal) och även detta leder ofta till oönskade punkteringar.

Köp rätt ventiltyp till din slang

Det finns olika ventiler och det är väldigt viktigt att du köper en slang som har en likadan ventil som du hade på din förra slang. Detta är för att hålet i fälgen är olika stort beroende på vilken ventil du haft förut. Det finns Bilventil (AV), racerventil (SV) och cykelventil (DV). Det bästa är alltså att välja en ventil som är samma som den som fanns på den slang som nu gått sönder. Då är du säker på att den passar. Läs mer om ventiler här.