Filtrera

Visar 1–24 av 30 resultat

Visar 1–24 av 30 resultat

Slangar till 20″ för barncyklar

20″ är en dimension man oftast hittar på cyklar för barn och juniorer och en tumregel säger att dessa cyklar passar till barn som är fem till åtta år bamla eller 120-135 cm långa. Det finns ett stort sortiment däck för denna storlek och därför är det viktigt att köpa rätt slang.

Välja rätt slang

Den allra bästa metoden för att vara säker på att man får rätt slang är att se efter vad som står på det däck som sitter på din cykel. – däckdimensionen står alltid angiven där och det brukar vara något i stil med35-406 där35anger däckets bredd och406anger innerdiametern på däcket. När du vet dimensionen använder du helt enkelt vårt filter ”Passar däckdimension”  – på så sätt vet du att vi bara visar de slangar som garanterat passar till 20″-cykeldäck som passar till din cykel med rätt bredd.

Hjulstorlek räcker alltså inte

För att vara på säkra sidan behöver du alltså ange dimensionen där även  däckets bredd är med.

Vi listar alla våra däck enligt European Tire and Rim Technical Organization och deras mått ETRTO. Det anger däckets bredd i mm och däckets innerdiameter i mm. Om du anger detta garanterar vi dig att de slangar vi visar passar till ditt däck.

Slangar och deras kartonger har olika siffror som angivelser. De kan se ut så här; 20″ 25/28-406.  20” står för 20 tum och siffran indikerar däckets yttre diameter. 25/28 indikerar bredden i mm på däcket i vilket slangen skall passa och slutligen står 406 för däckets inre diameter i mm. Det betyder att denna slang passar till däck med bredder mellan 25 och 28 millimeter och som har en inre diameter på 406 mm.

Vi rekommenderar att du köper en slang som är inom det spann som tillverkarna anger i slangens namn och på förpackningen. På så vis är du säker på att den passar bra. Om man har otur kan nämligen en för bred slang korva sig och komma i kläm mellan däcket och fälgen vilket kan leda till punktering.

Du behöver köpa rätt ventil

Det är också viktigt att välja en slang som passar hålet i din fälg och din cykelpump. Det finns Bilventil (AV), racerventil (SV) och cykelventil (DV). Det bästa är alltså att välja en ventil som är samma som den som fanns på den slang som nu gått sönder. Då är du säker på att den passar. Läs mer om ventiler här.