Filtrera

Visar alla 8 resultat

Slangar till barncyklar

Slang till 18″ däck sitter oftast på barncyklar. Man brukar säga att 18″-cykeldäck passar för barn som är 5-7 år och 110-130 cm långa. Detta är en vanlig hjulstorlek och det finns många olika däck att välja mellan. Därför är det extra viktigt att vara noga med att köpa rätt slang.

Välja rätt slang

Det enda säkra sättet att köpa slang och vara säker att du får rätt för din eller ditt barns cykel är att se efter på nuvarande däck vilken dimension ni har just nu. På sidan av däcket finns alltid dimensionen angiven och brukar anges i 32-355 där 32 anger bredden och 355 anger innerdiametern på ditt däck. När du vet dimensionen kan du enkelt använda vårt filter ”Passar däckdimension”. Då kan vi garantera att alla slangar som visas passar till ditt däck.

Ange hela dimensionen istället för endast hjulstorlek

Det räcker alltså därför inte riktigt att söka på hjulstorleken 18″ när du skall köpa slang. Ange fullständig dimension enligt ovan och ange de siffrorna i filtret ”Passar däckdimension” så visar vi garanterat passande produkter.

Slangen och dess kartong har ofta många olika siffror på sig. De kan se ut så här: 18″ 25/28-355.  18” står för 18 tum och siffran indikerar däckets yttre diameter. 25/28 indikerar bredden i mm på däcket i vilket slangen skall passa och slutligen står 355 för däckets inre diameter i mm. Det betyder att denna slang passar till däck med bredder mellan 25 och 28 millimeter och som har en inre diameter på 355 mm.

Det är viktigt att köpa en slang som ligger i de rekommenderade intervall som tillverkarna anger. Då minskar du risken för tråkiga överraskningar. En för tjock slang kan klämmas mellan däck och fälg, och en för tunn slang måste du pumpa för hårt.

Köp rätt ventiltyp till din slang

Det finns olika ventiler och det är väldigt viktigt att du köper en slang som har en likadan ventil som du hade på din förra slang. Detta är för att hålet i fälgen är olika stort beroende på vilken ventil du haft förut. Det finns Bilventil (AV), racerventil (SV) och cykelventil (DV). Det bästa är alltså att välja en ventil som är samma som den som fanns på den slang som nu gått sönder. Då är du säker på att den passar. Läs mer om ventiler här.