Filtrera

Visar alla 3 resultat

Visar alla 3 resultat

Slang till 17″-hjul

17″ inte en speciellt vanlig hjulstorlek men de som finns sitter oftast på cyklar för barn. Normalt brukar man säga att denna storlek passar barn som är 4-5 år eller 110-130 cm långa. Eftersom dessa barn för det mesta har lärt sig cykla kan det bli en del punkteringar och slangbyten. Därför är det viktigt att veta att du köper en slang som passar till däcket.

Du behöver hela dimensionen och inte bara hjulstorleken

När du söker efter slang till 17″-däck måste du även veta däckets bredd för att vara säker på att slangen kommer att passa. Den bästa metoden är att se efter vad som står på sidan av däcket och sedan köpa en slang som matchar den dimension du redan har.

Alla däck har en notering på sidan som ser ut så här till exempel; 25-369. Det är en ETRTO-standard. ETRTO är en förkortning för European Tire and Rim Technical Organization och de hittade på ett sätt att mäta däck som skulle vara exakt, säkert och alltid leda till att man fick ett däck som passade på fälgen. Det mäter däckets bredd i mm och däckets innerdiameter i mm. Om du anger detta i vårt filter ”Passar däckdimension” garanterar vi dig att de slangar vi visar passar till ditt däck.

Vikten av att välja rätt ventil

Det finns tre olika typer av ventiler och det är väldigt viktigt att du köper en slang som har en likadan ventil som du hade på din förra slang. Detta är viktigt eftersom hålet i fälgen annars kanske är för litet för den ventil/slang du köper. Det finns Bilventil (AV), racerventil (SV) och cykelventil (DV). Det bästa är alltså att välja en ventil som är samma som den som fanns på den slang som nu gått sönder. Då är du säker på att den passar. Läs mer om ventiler här.