Filtrera

Visar alla 15 resultat

Visar alla 15 resultat

Slang till 16″

16″-däck sitter vanligen på barncyklar eller BMX. Dessa cyklar brukar fungera bra för barn som är 4-5 år eller 110-120 cm långa. Ofta har barnen redan lärt sig cykla utan stödhjul – annars kan man ha det för extra säkerhet. Det är inte så vanligt med punktering eftersom barnen är små och däcken ofta är grova – men om olyckan är framme kan det vara bra att kunna köpa en ny slang.

Att köpa rätt dimension av slang

Den bästa vägen till rätt cykelslang är alltid att kika på ditt befintliga hjul och däck och se vad som står på däcksidan. Det brukar stå till exempel  47-305 där 47 anger bredden och 305 anger innerdiametern på däcket. Eftersom det finns flera olika dimensioner som alla kategoriseras som 16″ är det viktigt att du kontrollerar just din dimension på ditt däck. Du kan filtrera alla våra slangar i filtret ”Passar däckdimension” genom att ange den befintliga dimensionen och på så vis vet du att du bara ser slangar som garanterat kommer att passa din cykel.

Viktigt att köpa rätt ventiltyp

Det finns olika ventiler och det är väldigt viktigt att du köper en slang som har en likadan ventil som du hade på din förra slang. Detta är för att hålet i fälgen är olika stort beroende på vilken ventil du haft förut. Det finns Bilventil (AV), racerventil (SV) och cykelventil (DV). Det bästa är alltså att välja en ventil som är samma som den som fanns på den slang som nu gått sönder. Då är du säker på att den passar. Läs mer om ventiler här.