Filtrera

Visar alla 5 resultat

Slang till 14″-däck

14″ är en av de allra minsta storlekarna och man brukar säga att 14″ är lagom för barn som är 3-4 år eller 95-110 cm långa. Det är inte så vanligt med punktering i de här åldrarna men om olyckan är framme har vi slangen!

Att välja slang till 14″-cykeldäck

När du väljer slang skall du välja en slang som passar till däcket. Eftersom det finns olika storlekar på däck som alla anges till 14″ hjulstorlek är det extremt viktigt att du kontrollerar vilken dimension det är som du har. Titta på sidan av det däck som du för närvarande har på cykeln. Där står alltid däckdimension och den anges enligt 50-254 där 50 anger bredden och 254 anger innerdiametern på däcket. Du kan enkelt använda våra filter ”Passar däckdimension” och där anger du din nuvarande dimension så att du endast får se slangar som passar de däck du redan har.

Köp rätt ventiltyp till din slang

Det finns olika ventiler och det är väldigt viktigt att du köper en slang som har en likadan ventil som du hade på din förra slang. Detta är för att hålet i fälgen är olika stort beroende på vilken ventil du haft förut. Det finns Bilventil (AV), racerventil (SV) och cykelventil (DV). Det bästa är alltså att välja en ventil som är samma som den som fanns på den slang som nu gått sönder. Då är du säker på att den passar. Läs mer om ventiler här.