Filtrera

Visar alla 10 resultat

Slang till däck i 12″

Detta är den allra minsta dimensionen och när du skall köpa slang skall du köpa en som passar till ditt däck. Man brukar säga att denna storlek passar barn som är 2-3 år gamla eller 85-100 cm långa. Dessa däck sitter ofta på cyklar utan pedaler – gåcyklar, springcyklar eller balanscyklar. Det är inte så vanligt med punktering kanske, men om olyckan är fram kan det vara bra att kunna köpa en ny slang.

Hur väljer man rätt dimension på slangen?

Slangen skall alltså passa däcket. Det bästa sättet att veta att man får rätt slang är att kontrollera dimensionen på sitt nuvarande däck. Dimensionen står alltid angiven på sidan av däcket. Det brukar vara till exempel 50-203 där 50 anger bredden och 203 anger innerdiametern på däcket. Det finns även andra dimensioner som faller i kategorin 12″ så det är viktigt att du kollar just din dimension! När du har dimensionen kan du använda vårt filter ”Passar däckdimension” så hittar du bara slangar som passar för din cykel (eller dina barns cykel).

Det är viktigt att köpa slang med rätt ventil

Det finns olika ventiler och det är väldigt viktigt att du köper en slang som har en likadan ventil som du hade på din förra slang. Detta är för att hålet i fälgen är olika stort beroende på vilken ventil du haft förut. Det finns Bilventil (AV), racerventil (SV) och cykelventil (DV). Det bästa är alltså att välja en ventil som är samma som den som fanns på den slang som nu gått sönder. Då är du säker på att den passar. Läs mer om ventiler här.