Galet snabba leveranser

Enormt utbud av cykeltillbehör

Frakt från 59:-

Cykeltrainer test: Hitta den bästa cykeltrainern för cykelträning inomhus

Nu när vintern närmar sig väljer många att ställa in cykeln i förrådet för att inte ta ut den igen förrän fram på vårkanten. Trist tycker vi på Tooorch, då det finns många sätt att hålla igång cyklandet även när det råder vinterväglag och kompakt mörker utomhus. Med en cykeltrainer kan du fortsätta cykla vintern igenom – i ditt vardagsrum, sovrum eller varför inte i ditt garage? 

Det finns mängder av olika trainers att välja mellan – från enkla rollers till interaktiva supermaskiner. I den här artikeln ska vi tipsa om några smarta cykeltrainers som vi tycker är bäst för den genomsnittlige cyklisten.

man tränar cykling i vardagsrummet med en cykeltrainer

Träna cykel hemma i vardagsrummet med en trainer

De som har velat träna cykel inomhus har länge varit hänvisade till träningscyklar. Tack och lov har tekniken gått framåt och idag finns det fantastiska cykeltrainers som simulerar utomhusträning på ett mycket verklighetstroget sätt – både genom teknik och virtuell grafik. 

I testet har vi enbart tagit med så kallade direktdrivna cykeltrainers, då detta är den odiskutabelt bästa tekniken för att träna cykel inomhus. Denna teknik går ut på att du monterar av ditt bakhjul och fäster drivlinan direkt på en kassett. I vissa fall medföljer en kassett när du köper cykeltrainer, ibland inte. Många tillverkare, som till exempel Saris, har slutat skicka med kassetter då de flesta cyklister föredrar att använda sina egna. En annan sak som förenar alla cykeltrainers i testet är att de är s.k. smarta trainers. Det betyder att du kan ansluta din cykeltrainer till cykeldator, dator, smartphone, eller surfplatta och tävla mot andra cyklister i populära cykelsimulatorer (till exempel Zwift). Den virtuella banan på skärmen överförs till din cykeltrainer genom att motstånd och lutning justeras. Alla som testat detta säger samma sak: det har aldrig varit roligare att cykla inomhus!

5 riktigt bra cykeltrainers enligt oss på Tooorch

Här nedan ser du de cykeltrainers vi tycker är bäst just nu.

Cykeltrainer Wahoo KICKR CORE, direktdriven

Wahoo KICKR Core – smart all-round trainer med fantastisk känsla

Den första trainern vi ska tipsa om är KICKR Core från Wahoo. Wahoo är en av de ledande tillverkarna av trainers och tillbehör till cykelträning inomhus, och utvecklar ständigt nya smarta och innovativa lösningar för inomhusträning. Som cyklist känns det tryggt att köpa en trainer från ett väletablerat märke, då man ofta vill försäkra sig om att det går att få tag i reservdelar, tillbehör och uppdateringar i framtiden. 

Wahoo KICKR Core har egentligen allt man kan önska när det kommer till en all-round trainer. Denna smarta trainer är direktdriven, vilket innebär att du monterar av ditt bakhjul och fäster kedjan mot trainerns kassett. Det magnetiska motståndet genererar en bättre och mer realistisk cykelupplevelse, oavsett om du tränar med eller utan olika träningssimulatorer (som till exempel Zwift). Dessutom är magnetmotstånd tystare än vätskemotstånd, vilket övriga medlemmar i hushållet garanterat kommer att uppskatta. 

Wahoo KICKR Core är en så kallad smart trainer som går att ansluta till en lång rad olika enheter. Koppla den till din mobil, din dator, pulsklocka eller smarta TV och få ut maximalt av din inomhuscykling. Utöver Zwift, är KICKR Core även kompatibel med TrainerRoad, Rouvy, Sufferfest, och en lång rad andra appar och träningsprogram, samt med Wahoos interaktiva trainer-tillbehör som Kickr Climb och Headwind

Denna cykeltrainer är perfekt för dig som gillar hård träning där du kan ge allt utan att behöva oroa dig för att ställningen ska välta. Den rejäla stommen är stabil och är byggd för att klara cyklister på upp till 114 kg.

Fördelar

 • Realistisk upplevelse med magnetmotsånd
 • Går att ansluta till 3 enheter samtidigt (med Bluetooth, ANT+ & ANT+ FE-C)
 • Tyst och stabil konstruktion
 • Mäter fart, distans, kraft och kadens

Nackdelar

 • Medellåg lutningssimulering (16%)
 • Kräver regelbunden kalibrering

Läs mer om Wahoo KICKR Core här och köp online!

Cykeltrainer Tacx NEO 2T, direktdriven

Tacx Neo 2T – Cykeltrainer med oöverträffad känsla

Tack vare sina uppdaterade funktioner har storsäljaren Tacx 2T nu blivit ännu bättre. Tacx Neo 2T är cykeltrainern för dig som eftersträvar maximal känsla och fantastiska mätverktyg. Detta är en maskin som passar lika bra för proffs som för ambitiösa hobbycyklister. Faktum är att Tacx har ett tätt samarbete med elitcyklister för att utveckla sina cykeltrainers och tillbehör. Detta märks inte minst i den dynamiska trögheten som kompenserar för vikt, lut och hastighet och ger en fantastisk känsla av att cykla utomhus. När cykeltrainern är inkopplad och ansluten till ett program så sker justeringen av motstånd, lutning och “underlag” blixtsnabbt. Detta gör att Tacx Neo 2T kan erbjuda den mest verklighetstrogna cykelupplevelsen i sin prisklass. 

Denna trainer ser även till att mäta din prestation och har verktyg för att mäta kraft, kadens och hastighet med en felmarginal på ynka 1%. Som om detta inte vore nog så kräver Neo 2T ingen kalibrering. Koppla upp till TrainerRoad eller någon annan app med Bluetooth eller ANT+ och få ut maximalt av din träning! 

Precis som de andra trainers i den här guiden så är Tacx Neo 2T en direktdriven cykeltrainer där drivkedjan monteras direkt på kassetten. Detta ger en mer dynamisk träning hemma med realistiskt motstånd och funkar både med och utan ström. 

Fördelar

 • Blixtsnabb justering av motstånd
 • Lutningsgrad upp till 25% 
 • Exakta mätningar utan kalibrering
 • Kompatibel med Zwift, TrainerRoad, m.m.
 • Max effekt 2200 W

Nackdelar

 • Högt pris

Läs mer om Tacx Neo 2T här och köp online!

Cykeltrainer Elite Suito-T, direktdriven

Elite Suito-T – Prisvärd och kraftfull smart trainer

Vem har sagt att en avancerad trainer måste vara dyr? Med Suito-T från Elite får du allt du behöver för en effektiv och rolig cykelträning inomhus till ett pris som de flesta har råd med. Elite är en av de ledande tillverkarna inom trainers och erbjuder allt från klassiska cykelrullar till smarta direktdrivna trainers som kopplas upp till dator och mobila enheter. Suito-T tillhör den senare kategorin. 

Med denna smarta och användarvänliga cykeltrainer kommer du snabbt igång med att träna cykling inomhus. Suito-T kopplas enkelt till olika program och appar som t.ex. Zwift, Rouvy, Bikevo, TrainerRoad och mäter hastighet, distans, kadens och effekt. Elite Suito-T har prisats för sin pedalkänsla och kan simulera lutning på upp till 15%. 

Ytterligare en fördel med denna smarta budget trainer är att den är jämförelsevis lätt att packa ihop och transportera till sommarstugan, träningslokalen eller hotellet. Trots sin nätta vikt på 14 kilo är detta en stabil och mångsidig cykeltrainer för såväl amatörer som proffs. 

Fördelar

 • Prisvärd cykeltrainer
 • Kompatibel med Windows, Mac, iOS & Android 
 • Användarvänlig och lätt att ansluta
 • Smidig att fälla ihop och transportera

Nackdelar

 • Låter lite mer än dyrare modeller

Läs mer om Elite Suito-T här och köp online!

Cykeltrainer Saris H3, direktdriven

Saris H3 – En robust, kraftfull och väldigt tyst cykeltrainer

Amerikanska Saris har gjort sig kända som tillverkare av rejäla cykeltrainers av högsta kvalitet. 

Med modellen H3 har man dessutom slagit rekord i tysthet. Genom innovativ teknik har utvecklarna på Saris lyckats skapa en trainer som inte låter mer än 59 dB vid hastigheter på 20 km/h. Detta är så tyst att det enda du kommer höra när du tränar är kedjans 

Självklart har Saris H3 fler fördelar än bara ljudvolymen. Denna cykeltrainer är ett stabilt paket med robust aluminimstomme som klarar en maxvikt (cykel och cyklist) på upp till 136 kg. 

Vidare klarar H3 effekter på 2000 watt och simulerar lut på 20% – perfekt för dig som vill öva tuffa klättringar i vardagsrummet. Och skulle du oroa dig för att du kör för hårt med din trainer så kan vi lugna dig med att Saris H3 är utrustad med ett internt kylsystem som förhindrar att det elektromagnetiska motståndet överhettas. 

H3 har även hyllats för sin utmärkta vägkänsla och användarvänlighet. Denna smarta trainer har Bluetooth och ANT+ och är kompatibel med i stort sett alla populära träningsappar och program. 

Saris H3 är en allsidig och pålitlig cykeltrainer som ger dig väldigt mycket trainer för pengarna. 

Fördelar

 • Tystast på marknaden
 • Klarar effekt på 2000 W
 • Kompatibel med de största apparna
 • Rejäl konstruktion
 • Handtag för enkel förflyttning

Nackdelar

 • Kräver manuell kalibrering 

Läs mer om Saris H3 här och köp online!

Cykeltrainer Oreka O5, direktdriven

Oreka O5 – Portabel och sladdlös cykeltrainer för maximal frihet

Med cykeltrainer O5 från Oreka får du maximal frihet och flexibilitet. Denna cykeltrainer är någon så ovanligt som en trådlös smart trainer som är självförsörjande på el. Med andra ord kräver den inte någon extern strömkälla, och kan lätt fällas ihop och transporteras dit du vill. Men bara för att den är sladdlös betyder det inte att den inte är interaktiv. Med trådlös uppkoppling kan du ansluta cykeltrainern till allt från din smartphone och surfplatta till cykeldator och smartwatch. 

Hur är den att träna på då? Oreka O5 är en premium-trainer med alla egenskaper och funktioner du behöver för att du ska få ut maximalt av din inomhusträning. Orekas patenterade Ergodynamic-teknik med dämpad upphängning förhindrar skador och belastningar som annars kan uppstå vid statisk och enformig träning. 

Detta är en trainer som används av många elitcyklister och det finns många skäl till varför det är så. Med ett maximalt motstånd på hela 2000 W och en simulerad lutningsgrad på 25 % kan du utföra i stort sett vilken cykelträning du vill – i hemmets lugna vrå. Koppla upp till Zwift eller Rouvy och kör tuff klättring med autentiska rörelser. Ergodynamic tillåter nämligen att du ställer dig på pedalerna, precis som du skulle göra i en backe utomhus. O5:s konstruktion säkerställer att du sitter stadigt oavsett hur hårt du pressar. När det kommer till cykelupplevelse så är det få trainers som kan mäta sig med Oreka O5.  

Fördelar

 • Kräver ingen ström
 • Unik Ergodynamic-teknik
 • Lutningsgrad upp till 25%
 • Portabel och sladdlös

Nackdelar

 • Tung (30 kg)
 • Relativt högt pris

Läs mer om Oreka O5 här och köp online!

En manlig cyklist tränar cykling inomhus med en Zwift-kompatibel cykeltrainer

Välj bästa cykeltrainern utifrån dina behov

När det kommer till val av cykeltrainer så är det viktigt att inte gå för snabbt fram. Fundera noga på vad du letar efter i form av funktioner, prestanda och vad du vill att din cykeltrainer ska kunna mäta. För den genomsnittlige cykelnörden duger en cykeltrainer i det lägre prissegmentet ofta gott och väl. 

En sak som skiljer sig åt från trainer till trainer är hur stor lutningssimulering de har. Är klättringsträning viktigt för dig rekommenderar vi att du väljer en cykeltrainer med hög lutningsgrad (20-25%). Är du mycket intresserad av att mäta prestation och finslipa på din teknik? Då rekommenderar vi dig att välja en cykeltrainer med avancerade mätverktyg och minimal felmarginal (till exempel Tacx Neo T2). Hos Tooorch har vi 60 dagars öppet köp på trainers, så om du skulle upptäcka att en fundamental funktion saknas hos den trainer du beställt så är det bara att byta till en annan. 

Givetvis är du även välkommen att kontakta oss för frågor och funderingar gällande cykeltrainers och tillbehör till cykeltrainers. Vår chattfunktion hittar du nere i högra hörnet. 

Frakt

Frakt från 59 kr

Tungt och skrymmande 199 kr

Galet snabba leveranser

Svenskt bolag med svenskt lager ger snabba leveranser i hela landet.

Välkända varumärken

Cykeltillbehör från världens bästa varumärken.

Enkla betalningar med Klarna

Trygga, enkla och säkra betalningar med Klarna.