Din varukorg

Galet snabba leveranser

Fri frakt över 700:-

Finns det miljövänliga cykelslangar?

Gummi är generellt en stor miljöbov. Det kan få en att tro att cykelslangar skulle vara problematiskt. Det kan det vara – om du köper billigare slangar. Schwalbe ligger verkligen i framkant när det gäller att ta tillvara på värdefulla återvinningsbara material.

En cykelslang är tillverkad av ett material som ska prestera lika bra i kalla förhållanden som i varma – de ska även kunna hålla luft bra och kunna expandera och sedan krympa tillbaka igen. Materialet som finns i cykelslangar är till största del butyl som är en syntetiskt plast.

Schwalbe har utvecklat en egen process för att kunna återvinna och återanvända butylen i gamla cykelslangar. För att få tillbaka cykelslangarna till fabriken har de gjort det enkelt och gratis för cykelbutiker och cykelverkstäder att skicka tillbaks dem. Detta program finns i flera länder, bland annat i Tyskland. Processen för att förnya slangarna är så bra att det inte finns någon kvalitetsförsämring i butylen och den används sedan som råmaterial i de nya slangarna.

Denna metod har används i flera år och nästan 6 miljoner slangar har kunnat återvinnas sedan 2015.

20% av gummit i Schwalbes standardslangar består utav återvunnet material. Här hittar du alla slangar från Schwalbe som passar allt från barncyklar till landsvägscyklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fri frakt

På alla ordrar över 700 kr

Övriga ordrar: 49 kr

Galet snabba leveranser

Svenskt bolag med svenskt lager ger snabba leveranser i hela landet.

Välkända varumärken

Cykeltillbehör från världens bästa varumärken.

Enkla betalningar med Klarna

Trygga, enkla och säkra betalningar med Klarna.